Бившият директор на ФБР Джеймс Коми заяви, че четирима американски

...
Бившият директор на ФБР Джеймс Коми заяви, че четирима американски
Коментари Харесай

Джеймс Коми: Четирима американски граждани са разследвани за връзки с Русия

Бившият шеф на ФБР Джеймс Коми съобщи, че четирима американски жители са били разследвани за връзки с Русия, демонстрира стенограмата на неговото изявление пред Конгреса на Съединени американски щати, написа изданието The Hill.

" ФБР стартира следствие на четирима души, с цел да открие допустима връзка сред тях и опитите на Русия да повлияе на хода на изборите в Съединени американски щати ", цитира обявата стенограмата от речта му пред Камарата на представителите на Съединени американски щати.

" Броят на тези американци не включва претендента за президент на Съединени американски щати, Доналд Тръмп ", акцентира той.

В същото време Коми е отказал да назове имената на тези четирима американци.
Миналия петък членовете на Комисията на Конгреса на Съединени американски щати по въпросите за съдопроизводството и правосъдния контрол организираха закрита среща, по време на която зададоха въпроси на някогашния шеф на ФБР. Вероятно е ставало дума и за сегашния президент Доналд Тръмп, написа изданието.

На собствен ред Тръмп прикани за наложително Коми да свидетелства в американския Конгрес под клетва.

През май 2017 година Доналд Тръмп уволни Джеймс Коми от поста му като шеф на ФБР за " неефективно ръководство на Бюрото ".

Коми проверява нарушаванията на формалните правила за преписка на някогашния американски държавен секретар Хилари Клинтън, която съгласно Демократическата партия на Съединени американски щати може да е довело до провалянето ѝ в изборите. Коми също проверява вероятната интервенция на Русия в американските избори и връзките сред акцията на Тръмп и Москва, напомня изданието. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР