Бившият директор на „Булгаргаз” Николай Павлов е призован на разпит

...
Бившият директор на „Булгаргаз” Николай Павлов е призован на разпит
Коментари Харесай

Рашков ги почна: викат на разпит бившия шеф на Булгаргаз

Бившият шеф на „ Булгаргаз” Николай Павлов е свикан на разпит в понеделник. Това удостовери той пред Нова телевизия.

Съветът на шефовете на Българския енергиен холдинг освободи целия ръб на шефовете на „ Булгаргаз” в края на предишния месец. Отстраненото управление дефинира тези дейности като политически стимулирани.

Няколко дни по-късно министър председателят Кирил Петков разгласи, че ще има обвинявания за високите цени на газа. Според него досегашното управлението носи отговорност за скока на цените от края на предходната година. Снощи пък прикани управлението на Министерство на вътрешните работи за арести.

Информацията за продадени през вчерашния ден 60 000 мегаватчаса природен газ на избрани компании не дава отговор на истината, оповестиха от " Булгаргаз " в това време.

Предвид спецификата на борсовата търговия на природен газ, след осъществена инспекция, бе открито, че от общия микс на количествата природен газ, „ Булгаргаз “ ЕАД е осъществило непотребните количества, които всекидневно се дължат на по-ниското ползване през почивните дни, на държавната борса „ Газов Хъб Балкан “ ЕАД.

Изнесената информация за продадените от „ Булгаргаз “ ЕАД количества природен газ изрично не дава отговор на фактически продадените, които за посочения интервал са 37 000 MWh. Тези количества са продадени за възстановяване на финансовото положение на сдружението, поради завареното състояние от новия СД на „ Булгаргаз “ ЕАД, акцентират от сдружението.

При направения разбор се откри, че осъществената цена от осъществените борсови покупко-продажби е по-висока от тази, която „ Булгаргаз “ ЕАД би получило при положение на позитивен дисбаланс към „ Булгартрансгаз “ ЕАД, заради неосвобождаване на непотребните количества.

Предвид финансовото положение, наследено от бившето управление на сдружението, изразяващо се в дефицит на средства, възобновяване на нарушавания паричен поток е от голямо значение за активността на сдружението, обвързвана със сигурността и непрекъснатостта на доставките за страната.

Ръководството на сдружението подхваща всички нужни дейности, в границите на закона и в изискванията на цялостна бистрота, да обезпечи финансов запас, който да подсигурява активността на сдружението, като публичен снабдител и участник на пазара на природен газ.

Свързани вести "Булгаргаз " публично се снабди с нов ръб Бившият шеф на "Булгаргаз ": 1 милиарда ще отидат в частни джобове
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР