Бившият директор и футболист на Левски - Христо Йовов даде

...
Бившият директор и футболист на Левски - Христо Йовов даде
Коментари Харесай

Христо Йовов: Мъри намира отличен баланс да не изхарчи пари, а в същото време Левски да играе добре

Бившият шеф и футболист на Левски - Христо Йовов даде изявление пред " Тема Спорт ", в което показа мнението си за дуелите на сините с гръцкия гранд ПАОК в Лигата на конференциите. Той уточни мощните страни на отбора и какъв брой значим е Станимир Стоилов за тима. Бижутера, както е прочут измежду почитателите, разяснява и идните мачове с малтийския Хамрун Спартанс.

Г-н Йовов, Левски отстрани ПАОК във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Станимир Стоилов го назова знамение. Вие на какво мнение сте след двата дуела?

- С оглед на обстановката в двата тима с право може да се назова знамение. С оглед на финансовите благоприятни условия на ПАОК и на Левски е по този начин. Както се споделя, в живота, а и във футбола - от време на време не всичко е а пари.

Какво ви направи усещане в представянето на сините в двата мача против гръцкия гранд?

- Левски игра по еднакъв да метод и в двата дуела. Станимир Стоилов заложи на скица с трима централни бранители. Прави ми усещане, че във всички значими мачове Левски излиза да играе с тази система на игра. Бранителите се оправят доста добре и не дават съвсем никакви шансове на противниковия тим да основава рискове за отбелязване на гол и даже липсват положения пред Николай Михайлов. В офанзива тримата нападатели, в случай че можем да ги назовем по този начин в тази скица, Уелтън, Билал Барц и Роналдо имат доста добра линейна експедитивност и това оказва помощ, когато те притиснат да използваш футболисти с такава скорост. Да основават неприятности за противниковия тим.
 УЕФА разгласи съдиите на Левски и ЦСКА в Европа
УЕФА разгласи съдиите на Левски и ЦСКА в Европа

Французин и австриец ще управляват надлежно " сините " и " алените "

Станимир Стоилов съобщи, че Хамрун Спартанс ще бъде по-труден противник за Левски от ПАОК, тъй като сините би трябвало да водят играта. Какви са ви упованията за дуелите с малтийския тим?

- Естествено, че е по този начин. Станимир Стоилов знае най-добре, че е доста по-лесно да се отбраняваш, в сравнение с да атакуваш. Със сигурност в ПАОК имаше и леко подценяване на обстановката в Левски и получиха своя пестник още в първия мач. Вече в реванша сините играха доста добре в отбрана и въпреки че не оползотвориха ситуациите си в края, изцяло закономерно продължиха напред в шампионата след показаното в двата мача.

Може ли да се каже, че Станимир Стоилов даде урок на сътрудника си Разван Луческу?

- Винаги съм твърдял, че треньорът е една от най-важните елементи от пъзела на футбола. Ако не беше по този начин, огромните тимове, които събират всички звезди, най-вероятно нямаше да дават пари за треньори, вкарват се големи средства за такива експерти. Може да се каже, ме в дуелите сред Левски и ПАОК имаше тактическо надиграване и треньорска игра. Хубавото в тази ситуация е, че на сините им се даде опция в края на предишния и началото на този сезон да имат такива значими срещи. Станимир Стоилов победи в съвсем всички, като изключим последното домакинство против Лудогорец от предходната акция, когато и двата тима си бяха свършили работата, във всички други дуели Стоилов надигра директните си съперници на треньорските скамейки. Това приказва единствено по себе си.

Необходими ли са още попълнения на Левски, откакто Станимир Стоилов не разполага с огромен брой играчи?

- Станимир Стоилов неведнъж сподели каква е обстановката в клуба. Според мен всичко това е направено по насила. Никой треньор не би се лишил от повече попълнения и положителни футболисти. С оглед финансовото състояние на Левски той намира отличен баланс да не изхарчи пари, а в това време тимът да играе добре, да носи доходи и наслада на публиката. В такива моменти това е най-важното, тъй като Левски има отговорности, които би трябвало да почисти, с цел да може в един миг, в случай че се откри финансов покровител, да знае, че взима клуба на чисто и може да влага пари, а не да покрива остарели отговорности.

Правилно ли бяха отсрочени дуелите на Левски със Славия и Черно море поради уговорките на сините в Лигата на конференциите?

- Монетата има две страни. За Левски е добре, с цел да може играчите да се възстановят от такива тежки дуели и да влязат в идващия оптимално съсредоточени. За други тимове може да кажем, че излизат от темп по този метод. Смятам, че като цяло за българския футбол и за сините мачовете в евротурнирите са жизненоважни. Свързани са с коефициенти и не малко доходи, които на Левски сега им трябват. Всеки клуб е належащо да прояви схващане в този момент, тъй като може да попадне в същата обстановка следващата година и да се възползва от такова отсрочване на мачове, с цел да се приготви оптимално добре за дуелите.

 УЕФА разгласи: Левски ще гостува в първия мач против Хамрун, вместо да семейства
УЕФА разгласи: Левски ще гостува в първия мач против Хамрун, вместо да семейства

Срещата е на 4 август
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР