Бившият депутат от Върховната Рада Евгений Мураев нарече непрофесионално изявлението

...
Бившият депутат от Върховната Рада Евгений Мураев нарече непрофесионално изявлението
Коментари Харесай

Мураев нарече „глупост“ заявлението на британското външно министерство по негов адрес

Бившият народен представител от Върховната Рада Евгений Мураев назова непрофесионално изказването на английското външно министерство, че той може да стане водач на " кремълския марионетен режим ". Думите на политика се цитират от " Украинская истина ".

По-рано английският дипломатическо ведомство упрекна Москва без доказателства, че възнамерява да докара на власт в Украйна " проруски водач " – и като подобен беше посочен Мураев.

Както смята някогашният народен представител, сходни догатки са " някаква нелепост ". Той напомни, че към този момент от четири години му е „ неразрешено да влиза в Русия “. Както добави Мураев, в случай че имаше активи в страната, " те биха били замразени ". В същото време политикът призна, че " в никакъв случай не е имал нищо " в Русия. От декември 2018 година той е в листата със наказания на Русия.

„ Можете да разгледате изложената от мен стратегия – ние имаме друга визия за развиването на страната. Украйна би трябвало да бъде мощна и суверенна страна. Затова е мъчно да си представим, че съм имал някакъв тип връзка с руснаците. Вярвам, че информацията, която сега виждаме – това е израз на непрофесионализъм. Затова се надявам на опрощение “, сподели той.

Когато партията „ Опозиционен блок “ беше преформатирана в „ Опозиционна платформа – За живота “ (ОПЗЖ), Мураев я напусна и сътвори своя политическа мощ „ Наши “. Преди това той притежаваше телевизионния канал NewsOne, а по-късно основа личен медиен канал „ Наш “.

NewsOne, както и два други медийни актива - " 112 Украйна " и ZIK, в Украйна се намират под наказания. Те са свързани с Виктор Медведчук, ръководителя на политическия съвет на „ Опозиционната платформа за живота “, която е най-голямата парламентарна съпротива на киевските управляващи. Телевизионните канали стопираха да излъчват.

Изявлението на английското външно министерство за Мураев е второто противоречие на английската дипломация под управлението на Лиз Трас за два дни: в петък, в изявлението си в мозъчния концерн на Lowy Institute в Сидни, тя сподели, че Украйна е оживяла от доста нашествия - " от монголите до татарите “. Тогава формалният представител на съветското Министерство на външните работи Мария Захарова сложи под въпрос квалификацията на министъра.

Министерството на външните работи назова изказването на Лондон за Мураев дезинформация: съветските дипломати считат това за още едно доказателство, че точно страните от НАТО, водени от англосаксонците, ескалират напрежението.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР