Бившият депутат от руската Дума Иля Пономарьов заяви, че заповедта

...
Бившият депутат от руската Дума Иля Пономарьов заяви, че заповедта
Коментари Харесай

Бивш руски депутат: Путин имаше други планове за Пригожин, поръчката за убийството му е от друг

Бившият народен представител от съветската Дума Иля Пономарьов съобщи, че заповедта за ликвидирането на Евгений Пригожин не е дадена от президента Владимир Путин, а от военния министър Сергей Шойгу.

Иля Пономарьов съобщи, че ракетните системи С-300 (с каквато се допуска, че е бил свален самолетът на Пригожин северно от Москва) се управляват от Министерството на защитата, а не от ФСБ, което прави версията Путин да е гарант неправдоподобна, съобщи Факти.

Според него е мъчно да се реши дали Путин е знаел за проекта на Шойгу. Ясно е обаче, че Путин е имал свои проекти за ЧВК " Вагнер ", тъй че гибелта на Пригожин не му е била преференциална към сегашния миг.

„ Пригожин се разпалва на първо място против Шойгу и Герасимов “, напомня Пономарьов. Преди два месеца, когато Пригожин провежда боен протест в Русия, той съобщи, че желае да смъкна военното управление на страната, само че не загатна Путин. Войната му беше против Шойгу, тъй като военното министерство отхвърляше да доставя оръжия и муниции на „ Вагнер “ на фронта в Украйна.

„ Бил ли е Путин наясно или не - не знаем сега... Но цялата информация, която имам, допуска, че Путин е имал разнородни проекти за частна войска „ Вагнер “, в това число провокации в Полша и Литва... И в този момент тези проекти се разпаднаха “, сподели съветският опозиционен политик.

Според него Шойгу е сложил Путин пред приключен факт. Вероятно Путин даже в някаква степен е почнал да почита Шойгу повече. В Русия сходни изтезания на неуместни хора са постоянно срещани. Редица поръчкови убийства бяха осъществени тъкмо по същия метод. Много от тях даже бяха направени намерено и обществено, с цел да се прати сигнал към хората, които евентуално биха се изправили против властта в Кремъл.

Шойгу е знаел, че няма да бъде осъден от Путин.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР