Бившият депутат от Продължаваме промяната Александър Дунчев смята, че в

...
Бившият депутат от Продължаваме промяната Александър Дунчев смята, че в
Коментари Харесай

Александър Дунчев обвини в задкулисие "Продължаваме промяната"

Бившият народен представител от " Продължаваме промяната " Александър Дунчев счита, че в партията има хора, които пробват да ползват модела на ГЕРБ за ръководството - заграждане с послушковци и задкулисие.

Пред Би Ти Ви той разяснява спора, който се обрисува към подреждането на листите на новата коалиция сред " Продължаваме промяната " и " Демократична България " за София - област. Лидерът Кирил Петков е споделил на Дунчев, че лидерът на листата би трябвало да е от " Демократична България ", само че организацията на " Продължаваме промяната " в региона е срещу и упорства техен представител - Дунчев или различен, да е отпред.

 Александър Дунчев: Една от най-мащабните корупционни схеми е обвързвана с дърводобива Александър Дунчев: Една от най-мащабните корупционни схеми е обвързвана с дърводобива

Дунчев сподели, че е разговаряно със съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов, който споделил, че обединяването не държи безусловно да оглави листата. " Тоест имаме задкулисие при нас ", заключи Дунчев.

Той не уточни имена, само че разказа политическите си съперници като " тези, които считат, че би трябвало да се наложи моделът на ГЕРБ, с цел да могат да държат властта " и " си гонят други дела ".

 " Продължаваме промяната " - сред персоналните разлики и партийното разединение

Обвини Кирил Петков в " опити за шикалкаване, което виждаме всеки ден " и добави, че не той основава абсурда, а " те ".

В отговор на въпрос какво ще предприеме, в случай че изискването на организацията в София - област не бъде признато, отговори: " Продължаваме борбата, може и без " Промяната ".

Той стимулира настояването на партийната организация в региона с достиженията й в годините, свързани с опазването от сеч на горите и битката с феодализацията на общините. " Промяната " в София - област е образец по какъв начин се събират честни хора. Всички са млади и супер кардинални, а не мошеници като в Народното събрание. Показахме по какъв начин би трябвало да се промени ръководството на България, атакувахме противозаконните градежи на Фюат Гювен и Вълка, а след това и приватизацията на вековни общински гори в Своге, ръководено прикрито от Движение за права и свободи, а се води на ГЕРБ. Показахме по какъв начин хората във Вакарел и Копривщица остават без дърва, показахме противозаконната сеч от Своге до Самоков и по какъв начин партии си купуват гласове ", сподели Дунчев и акцентира, че партийните деятели до него рискуват живота си в тези борби, водени в продължение на 15 година, някои са изгубили работата си, други получават закани.

Наложено е решение някой да води без да се знае кой е и без да е обвързван със София област ", сподели Дунчев и изреди имената, за които се говорело - на съпредседателя на " Демократична България " Атанас Атанасов, на някогашния народен представител Антоанета Цонева и някогашния министър на електронното ръководство Божидар Божанов.

Дунчев сподели, че е получил от Кирил Петков предложение да оглави някоя от листите в София - град вместо самия Петков или листа в различен район, само че, както самият той се изрази " не е клъвнал ". Добави, че има риск целият екип да не отиде на избори

" Какъв късмет имаме да ревизираме корупционното ръководство на ГЕРБ, в случай че не може да ревизираме конюнктурното решение да се даде София област на " Продължаваме промяната ", попита риторично той. Каза, че въпросът не е вътрешно партиен, а кардинален и добави, че е работил чудесно с хора от " Демократична България " - Божанов, Тома Белев, Мартин Димитров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР