Бившият депутат от ИТН- Благоевградв 45-тия и 46-тия парламент,Георги Попов

...
Бившият депутат от ИТН- Благоевградв 45-тия и 46-тия парламент,Георги Попов
Коментари Харесай

След политически лутания: Бившият депутат от ИТН-Благоевград Г. Попов сред учредителите на новата партия Български глас

Бившият народен представител от ИТН- Благоевград в 45-тия и 46-тия парламент, Георги Попов е измежду съучредителите на новата партия " Български глас ", инициирана от политолога Тихомир Василев, един от уредниците на митингите през лятото на 2020 година. Попов най-сетне си откри мястото, откакто от месеци търси метод да се върне в политиката, след катоза малко седна на депутатската пейка.

Победата тогава бе на кмета на Благоевград Илко Стоянов, който бе регионален водач на Има Такъв Народ,откри и сложи Попов преди всичко в кандидат-депутатската листа по времето на разцвета на партията в района.Възходът на Попов обаче търпя доста малко, заради разпадането на Народното събрание, част от който бе той. Заговори се за крамоли, изменничества и кавги в Има Такъв Народ и към това, кой къде да е в листата им при идващите избори.

Мълвата спрегна името на Попов като предстоящ регионален координатор на част от новата партия на Стефан Янев- " Български напредък ". Бил в положителни връзки и с президента и с генерала. Въпреки настойчиво популяризираните клюки за мястото на Попов в " Български напредък ", това не се случи и генералът заложи на чаровната Надежда Самарджиева от Добринище, която стана народен представител.

Така Попов напусна публично Има Такъв Народ и даже разгласява заявката си в персоналната си фейсбук страница.

Явно това е моментът, в който е видял лъчът, осветил пътя му към огромната политика, а точно новата партия " Български глас ", сплотяваща разочарованите от партиите на " смяната ".
В " Български глас ",освен политолога Тихомир Василев ибившият депупат от партията на Слави Трифонов Георги Попов съучредитела самузикантът Пепи Писарски, юристът Огнян Митев, Пламен Иванов – специалист по енергетика и други Една от концепциите на бъдещата партия е администрациите на част от министерствата да се изнесат отвън София, с цел да бъдат по-близо до хората.
Предполага се, че ексдепутатът Попов ще е регионален водач на новата партия в Пиринско.

П. Попов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР