Бившият депутат от Има такъв народ (ИТН) Пламен Абровски става

...
Бившият депутат от Има такъв народ (ИТН) Пламен Абровски става
Коментари Харесай

Пламен Абровски напусна ИТН, но и той намери място в служебната власт

Бившият народен представител от " ИТН " (ИТН) Пламен Абровски става консултант на министъра на земеделието Явор Гечев. Това заяви самия той в профила си във Facebook.

Така Абровски става следващия кадър от партията на Слави Трифонов, който влиза в служебната власт. По-рано място там откриха и други лица от Има Такъв Народ. Бившата външна министърка в кабинета " Петков " Теодора Генчовска. Велислава Петрова резервира поста си на зам.-министър по външните работи, а Любомир Каримански беше е.

В края на октомври Пламен Абровски заяви, че напуща " ИТН ", само че остава " другар " на партията и на " хилядите страхотни хора " в нея. Той беше народен представител в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно заседание, някогашен ръководител на парламентарната комисия по земеделие и номинация за поземлен министър от юни 2021 година

Сега Абровски на процедура се връща на едно от старите си работни места, защото е бил чиновник в Министерството на земеделието и по времето на ГЕРБ.

" Скъпи другари, след три Народното събрание (независимо какъв брой кратки), след председателстване на две комисии по земеделие, храни и гори, пристигна време да се върна към експертното начало. Благодаря на Министъра на земеделието Явор Гечев за признанието и поканата да бъда негов консултант ", написа Абровски в профила си във Facebook.

Преди дни още няколко знакови лица от партията на Трифонов оповестиха, че се разделят с нея. Това направиха някогашният ръководител на Народно събрание Ива Митева, както и неуспелият претендент за началник на Българска народна банка. Последният беше назначен на работа в Министерството на финансите малко след изборите през октомври, а Митева се върна на предходния си пост като шеф на правната дирекция в Народното събрание.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР