Бившият депутат от ДПС Петър Ангелов бе обвинен за общодържавно

...
Бившият депутат от ДПС Петър Ангелов бе обвинен за общодържавно
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО! Бивш депутат от ДПС е обявен за общодържавно издирване за източване на 5 млн. лв.

Бившият народен представител от Движение за права и свободи Петър Ангелов бе упрекнат за общодържавно търсене поради обвинявания в данъчни измами, твърди България през днешния ден, базирайки се на определение на Апелативния профилиран съд.

Съобщение за издирването не е оповестено. От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи нито отхвърлиха, нито потвърдиха информацията, само че прецизираха, че с цел да бъде разгласен обществено за търсене, околните му би трябвало да дадат категорично единодушие.

Петър Ангелов бе народен представител от Движението за права и свободи в 42-ото Народно събрание. През 2013 година имунитетът му бе свален поради обвиняване, че е взел участие в незаконна група, източила близо 5 милиона лв. налози. Освен Велинов на подсъдимата пейка с някогашния народен представител от Движение за права и свободи са изправени Красимир Велинов и Нели Дойчева.

Делото против Ангелов и Велинов стартира през 2014 година, до момента в който двамата са в неопределеност, само че след това се схваща, че някогашният народен представител е в болница, а сподвижникът му – в чужбина, излиза наяве от определението на Апелативния профилиран съд.

По време на продължаващото 7 години дело умира един от правосъдните заседатели и през октомври 2021 година арбитър Иво Хинов взема решение, че поради законовото условие за несменяемост на състава се постанова делото да стартира още веднъж. Месец по-късно се чака процесът да стартира с нови правосъдни заседатели, само че обвиненият Петър Ангелов не се явява.

През януари 2022 година магистратите отново вършат опит да стартират да преглеждат делото, само че този път излиза наяве, че мандатът на един от заседателите е изминал, заради което са назначени двама други. А през март правосъдното съвещание още веднъж се проваля поради отсъствие на подсъдимия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР