Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски никога не е имал

...
Бившият депутат от ДПС Делян Пеевски никога не е имал
Коментари Харесай

ДПС отрича Пеевски да има кредити от ББР

Бившият народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски в никакъв случай не е имал заеми от Българската банка за развиване (ББР)- нито в персонално качество, нито като притежател. Това разгласи пред Нова тв зам.-председателят на партията Йордан Цонев във връзка от Министерството на стопанската система информация за едрите кредитополучатели от държавната ББР. Осем компании, получили близо 1 милиарда лв., а над 500 млн. лева са отишли на компании, свързани косвено с ексдепутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Цонев обаче чака, че Движение за права и свободи чака от министрите да изнасят единствено и само обстоятелства и прикани министър Кирил Петков да каже има ли съответни обстоятелства за присъединяване на Пеевски.

" Иначе излиза " една жена сподели на пазара ". Нека да бъдем съществени ", прикани то, като от самото начало наблягаше, че Пеевски няма публично присъединяване в посочените компании. Индиректна връзка обаче има.

В неделя служебният министър на стопанската система Кирил Петков в телевизионно изявление сподели, че над 500 млн. лева от заемите на ББР са към 4 компании, свързани косвено с Делян Пеевски. Преди повече от 5 години някогашният народен представител от Движение за права и свободи за малко изсветли собствеността в някои от сдруженията си, като " Булгартабак " и " Техномаркет " са едни от най-знаковите компании от бизнеса му. Затворената на 1 март 2019 година цигарена фабрика " Благоевград БТ " има заем от над 126 млн. лева от ББР.

Кредитът на " Техномаркет " възлиза на над 115 млн. лева Друга компания, която съгласно " Капитал " се свързва с Пеевски, е " Интернешънъл инвестмънтс " със заем от 120 млн. лева от ББР. Официално неин притежател е Емил Робертов Василев, демонстрира информация в Търговския указател.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР