Бившият депутат от ДПС беше извикан в ДАНС заради международното

...
Бившият депутат от ДПС беше извикан в ДАНС заради международното
Коментари Харесай

Пеевски в ДАНС: За какво разпитваха бившия депутат от ДПС?

Бившият народен представител от Движение за права и свободи беше извикан в ДАНС поради интернационалното журналистическо следствие " Досиетата Пандора ", съгласно данни на което Пеевски е бил определен за началник на тайните служби сега, в който е имал секрети компании.

Откъде са приходите му и защо са употребявани те не стана ясно и през днешния ден, тъй като някогашният народен представител отхвърли да дава отговор на въпроси на публицисти. Но сподели, че ще се явява в общественото пространство и доста неща ще станат ясни за доста хора.

Пеевски е влезнал ДАНС самичък, без юрист и с директория. Той отхвърли да изясни защо са офшорните компании, за които следствието „ Пандора “ твърди, че са негови и че не ги е загатнал в имуществените си заявления

Час по-късно, някогашният народен представител също отхвърли да дава отговор на журналистически въпроси.

В позиция през вчерашния ден Пеевски съобщи че данните в „ Досиетата Пандора " не дават отговор на истината. Според проверяващите публицисти през 2013 година и 2014г. Пеевски не е заявил присъединяване в ръководството на офшорна компания от английските острови с капитал от 50 000 $. Сайтът bird.bg. демонстрира документ от 2013 година с прехвърлянето ѝ с името на Пеевски като шеф на сдружението.

Освен това през 2018 година някогашният народен представител е имал дялове от компания в размер на 100 000 $, сочи следствието.

Освен в „ Досиетата Пандора “ името на Пеевски се появи и в листата „ Магнитски “. От държавното обвиняване още лятото споделиха, че са го разпитали и чакат отговорите на Съединени американски щати защо тъкмо е глобен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР