Бившият депутат от ДПС Александър Методиев - Бат Сали коментира

...
Бившият депутат от ДПС Александър Методиев - Бат Сали коментира
Коментари Харесай

Бат Сали: Каракачанов да се извини за думите си

Бившият народен представител от Движение за права и свободи Александър Методиев - Бат Сали разяснява случая с пребития военнослужещ Валентин Димов в село Войводиново.

„ Опасно е говоренето на вицепремиера Красимир Каракачанов по отношение на този битов случай. Опасно е това изкуствено основаване на напрежение сред българската и ромската общественост ”, безапелационен беше Методиев, предава bTV.

Той поддържа тезата, че ромите не трябва да бъдат нападани генерално при сходни случаи, а би трябвало да се търси решение по легален път – посредством наказване и вдишване на отговорност от страна на тези, които правят закононарушения.

„ Аз съм български жител, само че съм от цигански генезис. Не може вицепремиерът да ме наскърбява, че към този момент съм станал безочлив. Той няма право мен да ме наскърбява, тъй като аз също съм ром ”, уточни депутатът от Движение за права и свободи.

" За мен тези произшествия се дължат на неначетеност от страна на нашата общественост. Това е битов скандал. Не може един битов скандал да се трансформира в социално-политически. В България има закони, само че няма правда. Институциите би трябвало да си свършат работата и тези хора да получат своите санкции. Каракачанов би трябвало да се извини за думите си. Нека и да каже по какъв начин с Цветелин Кънчев е обикалял циганските махали, с цел да целува сополиви циганета и да купува гласове ", разкри Методиев.

По тематиката се изрече и депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди. " Моят конкурент не стопира да приказва неистини. Вътрешна македонска революционна организация в никакъв случай не е купувало гласове и не желае цигански гласове. Не би трябвало да си заравяме главата в пясъка. Не може да се продължава по този начин. Думите на вицепремиера Каракачанов не са дръзки. Законът би трябвало да важи за всички. Незаконните коптори би трябвало да бъдат сринати. Какво става, когато багерите отиват да бутат противозаконни гета? Излизат неправителствени организации и споделят, че по този начин не може. Всички огромни партии са минавали през гетата и са купували гласове. Това е повода нещата да стоят в това състояние и да се търпи циганската безочливост ", безапелационен беше Сиди.
Източник - dunavmost.com.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР