Бившият депутат Драгомир Ошавков (на челната снимка вляво, б.ред.) от

...
Бившият депутат Драгомир Ошавков (на челната снимка вляво, б.ред.) от
Коментари Харесай

Депутат на Мая стана четник на Христо Ботев

Бившият народен представител Драгомир Ошавков (на челната фотография вляво, б.ред.) от обединението към Мая Манолова „ Изправи се! Мутри вън! “ играе въстаник във филм за Христо Ботев. Лентата споделя последните месеци от живота на поета до героичния му завършек на връх Околчица.

Това е първата роля на юриста и някогашен народен представител в киното. Но той се появява в основни моменти и е покрай основния воин Христо Ботев, чиято роля изиграва родения в Бургас Деян Жеков.

" Ботев " е вторият филм на историческа тема на режисьора Максим Генчев. За разлика от първия филм за Васил Левски, който провокира поредност от кавги, поради метода, по който Генчев си разреши да покаже Апостола на свободата, тук методът е по-различен.

" 70-80% от разговора в сюжета е основан върху публицистиката на Христо Ботев ", сподели Максим Генчев по време на прожекцията на кино лентата в зала " Тончо Русен " на Културен дом НХК в Бургас. Той се срещна със феновете дружно с част от актьорите - Матей Генчев, Горан Гънчев, Рая Гънчева и процудентът Десислава Ковачева.

Филмът провокира полярни реакции у феновете, които го изгледаха. Не остана незабелязана ролята на Николай Илиев, който играе ролята на Джам Бол - килърът на Христо Ботев. Той на процедура е единственият известен артист, който се снима в историческата лента.



Впечатляваща е и играта на младия Деян Жеков, който играе Христо Ботев. Възпитаникът на НАТФИЗ и кадър на театрална работилница " Сфумато " играе първата си огромна роля в пълнометражен филм. Актьорът придава компактност на облика на Ботев.

Не по този начин запаметяваща се е играта на някои от актьорите, които пресъздадоха облиците на апостолите, както и всеобщите подиуми на боевете на Околчица, където умира и Христо Ботев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР