Бившият депутат Делян санкции от САЩ и обяви, че ще

...
Бившият депутат Делян санкции от САЩ и обяви, че ще
Коментари Харесай

Пеевски отхвърли санкциите на САЩ като тенденциозни, търси правата си в съда

Бившият народен представител Делян наказания от Съединени американски щати и разгласи, че ще предприеме всички законови дейности против този акт, се споделя в умозаключение от някогашния народен представител. Това той направи в публична позиция до медиите, съобщи Българска национална телевизия.

Във връзка с включването ми от страна на Съединени американски щати в санкционния лист декларирам, че смятам сходен акт за безусловно неприемлив, преднамерен и несъответствуващ на духа и смисъла на този закон. Това е по този начин, тъй като не съм направил нищо, с което да съм уязвил интернационално приети човешки права, не съм държавен чиновник и не съм взел участие в корупционни дейности, като публикуваните претекстове за наложените наказания не съдържат нито един правилен факт, твърди Пеевски.

Същевременно съм наясно, че ангажираният забележителен финансов и политически запас от страна на медиен олигарх и приватизатор, парадиращ с положителните си контакти, които употребява против своите съперници, е съдействал за дискредитирането ми. Информация за това какво се готви, участва от дълго време в неговите медии и за мен случилото се през днешния ден не е изненада, добавя Пеевски.
 Виктория Нюланд уведомила Янев за глобите по
Виктория Нюланд уведомила Янев за глобите по " Магнитски "

Това стана по време на телефонен диалог

Припомняме, че Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединени американски щати за тяхната забележителна роля в корупцията в България, както и за техните мрежи, обхващащи 64 организации.

Васил Крумов Божков, Делян Славчев Пеевски и Илко Димитров Желязков.

В изказването на Съединени американски щати Васил Божков е посочен като " прочут български предприемач и олигарх ", Делян Славчев Пеевски като " някогашен депутат ", а Илко Димитров Желязков - " някогашен заместител шеф на Държавната организация за механически интервенции (ДАТО), назначен за заместник-председател на Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства.

Санкции се разгръщат и върху сдруженията, които се имат или се управляват от тези лица.

Александър Манолев, Петър Харалампиев, Красимир Томов и Делян Пеевски, Илко Димитров Желязков по отношение на присъединяване им в сериозна корупция.
 Съединени американски щати глобяват по закона
Съединени американски щати глобяват по закона " Магнитски " на трима българи

Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР