Бившият депутат Делян Пеевски бе вкаран в черния списък на

...
Бившият депутат Делян Пеевски бе вкаран в черния списък на
Коментари Харесай

Колко пари има Пеевски на депозит в банки?

Бившият народен представител Делян Пеевски бе вкаран в черния лист на Съединени американски щати по закона " Магнитски " поради забележителната му роля в корупцията в България, сочи публично известие на Министерството на финансите на Съединени американски щати.
Това ще има редица последици за Пеевски, само че най-сериозният удар идва от загубата на достъп до американската финансова система, защото е допустимо това да засегне интервенциите на предприемача и в други страни.
Министерството на Съединени американски щати приканва всички държавни управления по света да наложат " подобаващи и ефикасни ограничения против пране на пари " с цел да защитят интернационалната финансова система от корист на корумпирани лица, написа в формалното известие за наложените наказания против Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков.
Санкцията ще засегне и банките, които държат парите на уличените лица, изясни пред Българска национална телевизия журналистът Симеон Гаспаров, който живее в Чикаго. " Защото в случай че някоя от тези банки си разреши да им даде тези пари, тази банка ще бъде глобена от финансовото министерство на Съединени американски щати с 3 пъти повече от парите, които те са вложили в тяхната банка. Например, в случай че аз съм вложил 1 милион $, банката ще би трябвало да заплати 3 милиона, а също по този начин ще ѝ бъде неразрешено да прави каквито и да е банкови интервенции ", показва Гаспаров.
По думите му, освен в Съединени американски щати, на всички места по света нито една банкова институция към този момент няма да посмее да трансферира или да придвижи каквато и да е парична сума, тъй като тя мигновено попада в черния лист.
Делян Пеевски има над 12 млн. лв. под формата на банкови депозити, сочи декларацията му за имущество и ползи, подадена пред Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество в качеството му на депутат. Това е последната декларация на Пеевски като народен представител, като документът е подаден в края на юни предходната година. Сумите обгръщат календарната 2019 година, като това е последната обществена информация, която отразява формалните персонални активи на бизнесмена 
Сумата е разпределена в четири депозита, като три са в България, а един в чужбина
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР