Бившият държавен секретар на САЩ Майк Помпео, отявлен критик на

...
Бившият държавен секретар на САЩ Майк Помпео, отявлен критик на
Коментари Харесай

Помпео: Докладът да произхода на COVID-19 прикрива истината

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, неприкрит критик на Китай, във вторник съобщи, че интернационалният отчет за произхода на ковид е прикриване на действителността, подкрепено от Пекин, заяви БГНЕС.
Дългоочакваният отчет на специалисти, назначени от Световната здравна организация и техните китайски сътрудници, споделя, че световната пандемия евентуално е пристигнала при хората от животни и че е " извънредно малко евентуално " вирусът да е избягал от лаборатория в град Ухан.
 Помпео: Съединени американски щати не би трябвало да се връщат към времето на ръководството на Барак Обама Помпео: Съединени американски щати не би трябвало да се връщат към времето на ръководството на Барак Обама
Съединените щати не могат да си разрешат при президента Джо Байдън да се върнат към външнополитическия курс, провеждан от администрация...
" на акцията за дезинформация на ККП-СЗО ", написа Помпео в Tуитър, визирайки Китайската комунистическа партия. " Ето за какво предложих да напуснем СЗО. "
Имайки поради омаловажаването при започване на вируса от органа на Организация на обединените нации, Помпео упреква, че шефът на СЗО Тедрос Адханом Гебрейеус си е сътрудничил с китайския президент Си Цзинпин, " с цел да скрие предаването от човек на човек в КРИТИЧЕН миг ".
Институтът по вирусология в Ухан " остава най-вероятният източник на вируса - и СЗО е съизвършител ", сподели Помпео.
Помпео, за който се счита, че се стреми да се кандидатира за президент, пое водещата роля при някогашния президент Доналд Тръмп в обвиняването на Китай за пандемията, лишила към 550 000 живота в Съединени американски щати.
 Китай оприличи Помпео на „ богомолка “ Китай оприличи Помпео на „ богомолка “
Китай оприличи напускащия държавния секретар Майк Помпео с „ молеща се богомолка “ по отношение на последните американски санкци...
Помпео разгласява, съгласно него, констатации на Съединени американски щати, че служащите в лабораторията са се разболели през 2019 година със признаци, които припомнят на Коронавирус или други болести.
Администрацията на президента Джо Байдън бързо обърна курса да остане в СЗО, като съобщи, че световното съдействие в региона на опазването на здравето е от първостепенно значение, само че също по този начин подлага на критика Пекин за липса на бистрота, в това число заради това, че не дава повече достъп на експертния екип.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР