Бившият държавен секретар на САЩ и съперник на на американския

...
Бившият държавен секретар на САЩ и съперник на на американския
Коментари Харесай

Хилари Клинтън не изключва да се кандидатира за президент

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати и противник на на американския президент Доналд Тръмп на президентските избори през 2016 година Хилари Клинтън към този момент не има намерение да се включи в президентската конкуренция през 2020 година, само че и не изключва подобен процес на събитията. Това съобщи тя през вчерашния ден в изявление за Би Би Си, представено от ТАСС.

"Както аз споделям, в никакъв случай, в никакъв случай, в никакъв случай не казвай "никога ", споделя Клинтън, като отбелязва, че е подложена на голям напън от страна на обкръжението си, което се пробва да я убеди да издигне кандидатурата си за присъединяване в изборите през 2020 година

"В настоящия миг обаче това ни минимум не ми влиза в проектите ", отбелязва тя.

Хилари Клинтън за първи път реши да се бори за президентския пост на изборите през 2008 година, само че тя изгуби първичните избори за претендент на демократите от Барак Обама, който след това завоюва президентската конкуренция. През 2016 година Националната конференция на Демократическата партия издигна кандидатурата й за вота на 8 ноември, само че Клинтън загуби от претендента на републиканците Доналд Тръмп.

59-ите избори за американски президент ще се проведат на 3 ноември 2020 година Първите събрания на партийни деятели като част от кандидатпрезидентската акция ще се проведат в щата Айова при започване на февруари 2020 година Конференцията на Демократическата партия, на която ще бъде повдигнат нейният претендент за президент, ще се организира от 13 до 16 юли 2020 година в Милуоки, щата Уисконсин. Конференцията на републиканците ще е от 24 до 27 август в Шарлот, Северна Каролина.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР