Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър винаги се опитва

...
Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър винаги се опитва
Коментари Харесай

Илюзията на компромиса: Политологът Кошкин разкри смисъла на думите на Кисинджър за Крим и Донбас

Бившият държавен секретар на Съединени американски щати Хенри Кисинджър постоянно се пробва да показа позицията си като тип компромис, само че в действителност гледа на проблемите в Европа само от позиция на американското владичество. Това мнение визрази ръководителят на катедрата по политически науки и социология на Руския стопански университет “Плеханов ” Андрей Кошкин.

По-рано Хенри Кисинджър в изявление за “Уолстрийт Джърнъл” призна, че уреждането на спора сред Русия и Украйна може да остави Крим и част от Донбас зад Москва. Според него по-рано безпристрастен статут е бил най-хубавият вид за Украйна, само че в светлината на специфичната интервенция на съветските въоръжени сили Украйна към този момент би трябвало да се третира като член на НАТО.

„ Ние сме на ръба на война с Русия и Китай по въпроси, които частично създадохме без никаква визия по какъв начин ще приключи или до каква степен би трябвало да се стигне “, добави някогашният държавен секретар.

Както означи Андрей Кошкин, Хенри Кисинджър се счита за патриарх на интернационалните връзки, експерт по структурата, динамичността и резултатите на международния ред. Бившият държавен секретар на Съединени американски щати непрекъснато е в режим на гъвкава промяна на методите. Това е един от методите, който му разрешава да продължи да бъде издирван експерт, макар напредналата си възраст.

„ Той непрестанно акцентира, че не е някаква мумия с книгите си за интернационалните връзки и международния ред, а е подготвен да се потопи в тези необикновени геополитически промени. Но главната му линия е следната: той постоянно преглежда въпроса сякаш от справедлива позиция, само че в това време следва проамериканска линия и подхожда към казуса от позицията на подсилване на Съединени американски щати като международен хегемон “, означи политологът.

Според специалиста последното изказване на Кисинджър, което е по едно и също време прогноза и рекомендация, съдържа точно това несъгласие.

„ Според негова оценка Русия би трябвало да се успокои, а позициите на Съединени американски щати в Европа би трябвало да бъдат засилени. Но Вашингтон сътвори конфликтната обстановка към Украйна и приготви анти-Русия от Украйна. Тъй като това е американски план, той би трябвало да бъде избавен. Тук Кисинджър взема решение казуса посредством някакъв тип „ компромис “. Но ние сме за Украйна да резервира неутрална позиция и никога да не влиза в НАТО. Това изисква съответните гаранции. Кисинджър разрешава териториални отстъпки на Русия, само че съгласно неговите проекти Украйна ще се окаже в НАТО. В този случай всички закани за сигурността на републиките в Донбас и Крим ще останат. След това, след струпване на сили и средства, те ще приготвят Украйна за по-нататъшния развой на противопоставяне на Русия - с цел да може да стартира кръстоносен поход против Москва “, заключи Андрей Кошкин.

По-рано Хенри Кисинджър съобщи, че европейските водачи, в това число на Франция и Германия Еманюел Макрон и Олаф Шолц, нямат посока и не схващат пред какви задания в действителност са изправени.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР