Бившият дългогодишен шеф на Комисията за защита на конкуренцията и

...
Бившият дългогодишен шеф на Комисията за защита на конкуренцията и
Коментари Харесай

Бившият шеф на КЗК Петко Николов оглавява държавната Индустриални зони

Бившият дълготраен началник на Комисията за защита на конкуренцията и шеф на Патентното ведомство доникъде на 2021 година Петко Николов е на нова държавна служба – този път е определен да управлява Националната компания " Индустриални зони ", заяви бТВ във вторник. Решението на едноличния притежател на капитала – министъра на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова, е импортирано за регистриране в Търговския указател в края на предходната седмица, само че още не е реалност

Съветът на шефовете на понижен от седем на пет индивида и и са заменени всички досегашни членове с изключение на Добринка Вичева.

В протокол от 24 март тази година се показва, че се освобождават досегашния изпълнителен шеф Антоанета Петрова Иванова – Барес, назначена през 2017 година, както и членовете на борда Цветан Петров Цирков, Николай Недялков Райчев, Нина Стефанова Владимирова, Илия Димитров Лазаров, които са назначавани в годините до края на 2020 година

Отстранен е и Дочо Карадочев, който бе назначен от първия длъжностен кабинет, когато стопански министър бе сегашният министър председател Кирил Петков, Другото предопределение от времето на Петков Димитрова Вичева е единствената, която остава в борда на компанията.

Освен Петков Николов, който е определен за началник на сдружението, в новия съвет на шефовете влизат Цветелина Чобанова-Стефанова, Татяна Едрева, Андреана Красимирова Премянова – Янкова. Последната е щерка на ръководителя на Съюза на тракийските сдружения в България Красимир Премянов, който е бил и в управителните органи на Българска социалистическа партия.

В момента обаче дейностите по вписването на измененията са спрени от Агенцията по вписванията, поради открити неналичия и несъответствия във връзка с Петко Николов, който не е показал нужните за заемането на позицията заявления, както и на Добринка Вичева, чието второ име е сбъркано при попълване на документите. Вместо Димитрова е написана с бащино име Николова.

Национална компания " Индустриални зони “ предлага промишлени терени и производствено-складови пространства в зони с първокласни местоположения, отлична инфраструктура и транспортни връзки.

Компанията ръководи 12 плана в цялата страна с обща повърхност над 8 милиона квадратни метра, написа на формалната страница на сдружението.

Седем настоящи плана са в София, Бургас, Видин, Русе, Стара Загора, Свиленград и Варна. В развиване са пет плана – в Кърджали, Симитли, Карлово, Телиш и Суворово.

В своята активност, ориентирана към създаване на съвременни индустриални паркове и привличане на задгранични вложители, НКИЗ сътрудничи интензивно със съответните държавни институции, неправителствени организации и бизнес сдружения, показва сдружението на уеб страницата си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР