Бившият дългогодишен президент на Унгарския плувен съюз и член на

...
Бившият дългогодишен президент на Унгарския плувен съюз и член на
Коментари Харесай

Спортен шеф обвинен в убийство

Бившият дълготраен президент на Унгарския плувен съюз и член на управата на Световния плувен съюз Тамаш Гярфаш е задържан по отношение на убийството на медийния магнат Янош Феньо, написа Блиц.

Гярфаш е под съмнение, че е поръчал убийството на Феньо. През 1998 година медийният магнат е убит в колата си в центъра на Будапеща.

Янош Феньо и Тамаш Гярфаш през 90-те години на ХХ век са основните фигури в унгарската медийна промишленост и съществени съперници. Бившият началник на унгарското плуване отхвърля виновността си за убийството, за което словакът Йозеф Рохач излежава доживотна присъда. Все още не е открит поръчителят на убийството.

69-годишният член на Бюрото на ФИНА е арестуван във вторник. Срещу него се води следствие, като той е бил разпитван с часове от полицията. Властите би трябвало да решат дали някогашният началник на унгарското плуване би трябвало да бъде предявено обвиняване.

Адвокатът на плувния необут Янош Банати излезе с публично известие в което се споделя буквално: „ Тамаш Гярфаш подаде тъжба против вменяването на виновност и най-остро отхвърли акта, който му е приписван. “

„ Направихме голяма крачка напред. Само до през вчерашния ден бях в пандиза, а в този момент търча свободно по улиците на Будапеща, само че би трябвало да нося проследяващо устройство. Не мога да вървя в чужбина, само че ще апелирам пред съда. Невинен съм по обвинявания и съм жертвата в този смут “, разяснява Гярфаш пред Zoom.hu.

Очакванията са някогашният началник на унгарското плуване да продължи да извършва работата си и даже да взе участие на международната конференция по водна топка в Унгария през идната седмица.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР