Бившият член на Висшия съдебен съвет (ВСС) и ексдепутат от

...
Бившият член на Висшия съдебен съвет (ВСС) и ексдепутат от
Коментари Харесай

Бивш син депутат член на ВСС е задържан по искане на Австрия за пране на пари

Бившият член на Висшия правосъден съвет (ВСС) и ексдепутат от Съюз на демократичните сили при Костов - Иван Димов, е бил арестуван при акция на полицията, заяви 24 часа. Той е 61-годишният мъж, за който Министерство на вътрешните работи заяви, че е издадена европейска заповед за ареста му, постановена от прокуратурата във Велс, Австрия. Димов е бил разгласен за търсене като обвинен за пране на 170 000 евро.

След като настояването на австрийските управляващи е било получено в полицията, е почнало издирването на Димов, който е бил локализиран да се придвижва с кола по автомагистралата към Бургас и е бил арестуван в региона на Пловдив, като в този момент следва дело за екстрадицията му. В момента Иван Димов е арбитражен арбитър, а с изключение на член на Висш съдебен съвет, той е бил боен арбитър, народен представител от ОДС и ръководител на окръжния съд в Сливен.

Името му обаче се свързва главно със абсурда Красьо черния, който избухна във Висш съдебен съвет през 2009 година Тогава членът на Висш съдебен съвет Иван Колев разгласи на съвещание на съвета, че " черничък човек с ланци " от Плевен казвал на претенденти за административни ръководители, че може да им обезпечи избиране против 200 000 евро. Имал лист с до 13 членове на Висш съдебен съвет, които можел да купи. Последваха инспекции, които откриха голям брой контакти на посочения тогава за кадровик в правосъдната система Красимир Георгиев с магистрати. Сред контактувалите с него бяха тогавашните членове на Висш съдебен съвет Иван Димов, Пламен Стоилов и Стойко Стоев.

Димов беше член на съвета от парламентарната квота и определен с поддръжката на Движение за права и свободи. За него беше открито, че е приказвал 33 пъти с Красимир Георгиев, само че в началото той отхвърли да подаде оставка от Висш съдебен съвет за уронване престижа на правосъдната власт. Твърдеше, че когато е общувал с Георгиев, репутацията на плевенчанина била чиста.

След като въпреки всичко напусна съвета, той се върна на работа в окръжния съд в Сливен. Година по-късно и след напън от тогавашния министър на правораздаването Маргарита Попова, правосъдният съвет стартира дисциплинарно дело за уволнението на Димов и най-после той беше отхвърлен и от правосъдната система.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР