Бившият британски външен министър и бивш кмет на Лондон Борис

...
Бившият британски външен министър и бивш кмет на Лондон Борис
Коментари Харесай

Борис Джонсън върви уверено към мястото на Тереза Мей

Бившият английски външен министър и някогашен кмет на Лондон Борис Джонсън наподобява все по-сигурен водач на Консервативната партия и идващ министър председател на Англия, съобщи БГНЕС.
След третия кръг гласувания за установяване на идващия водач на най-голямата партия в Народното събрание, в конкуренцията остават Борис Джонсън, външният министър Джереми Хънт, министърът на околната среда Майкъл Гоув и министърът на вътрешните работи Саджид Джавид.
Разликата в събраните гласове на третия кръг е доста огромна в интерес на Джонсън. Бившият кмет на Лондон и външен министър на Англия събира 143 гласа от общо 313. Далеч обратно са Хънт с 54, Гоув с 51 и Джавид с 38 гласа.
Днес, 20 юни, ще има още две гласувания, като след всяко едно ще отпадат най-слабо представилите се претенденти. Когато останат единствено двама претенденти, гласуванията ще се реалокират от Народното събрание измежду членската маса на Консервативната партия в цялата страна.
До края на юли членовете на партията ще са избрали кой ще е идващия министър-председател.
Борис Джонсън, чиято политическа кариера е белязана от гафове и кавги, разгласи по-рано, че в случай че стане министър председател ще извади Англия от Европейския съюз на 31 октомври, без значение по какъв метод. Това ускорява терзанията от безреден Brexit без съглашение за изискванията на разлъка с Европейския съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР