Бившият британски външен министър Борис Джонсън, който е фаворит да

...
Бившият британски външен министър Борис Джонсън, който е фаворит да
Коментари Харесай

Борис Джонсън получи призовка заради неверни изявления за брекзит

Бившият английски външен министър Борис Джонсън, който е любимец да заеме премиерския пост след отдръпването на Тереза Мей, ще бъде изправен пред съда по обвиняване, че е излъгал обществото за брекзит, съобщи Ройтерс.

Уестминстърският магистратски съд реши, че Джонсън би трябвало да дава отговор по обвиняване, че е направил три нарушавания, до момента в който е заемал държавна служба.
Оставка през сълзи: Премиерът Тереза Мей се отдръпва през юни (ОБЗОР) Тя завещава надълбоко разграничена страна и мъртъв политически хайлайф, без ясна концепция по кое време и дали Англия ще напусне Европейски Съюз
Обвиненията са свързани с недостоверни изказвания на някогашния външен министър, направени по време на и след акцията за референдума за брекзит през 2016 година, на който британците гласоподаваха с 52 на 100 срещу оставане в Европейски Съюз.

Според съда Джонсън е лъгал в изказванията си за вноската на Англия в европейския бюджет.

По време на акцията за референдума през май 2016 година той декларира обществено, ще Англия ще си върне назад 350-те милиона лири, които дава седмично на Европейския съюз.
Фараж: Трябва да вземам участие в договарянията за брекзит Британският политик не крие, че избира Англия  да не подписва договорка за напускането на Европейски Съюз
В решението на съда се споделя, че обвиняванията не са потвърдени, само че Джонсън ще бъде длъжен да се изправи пред съда за авансово съвещание, след което делото ще бъде предадено на Съда на короната.

Засега няма коментар от представителя на някогашния външен министър.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР