Бившият британски тенисист Тим Хенман, който сега се подвизава като

...
Бившият британски тенисист Тим Хенман, който сега се подвизава като
Коментари Харесай

Хенман посъветва Мъри да пропусне Australian Open, ако не е 100% здрав

Бившият английски тенисист Тим Хенман, който в този момент се подвизава като анализатор на Военновъздушни сили, посъветва Анди Мъри да пропусне Australian Open, в случай че не е 100% здрав. Както е известно, шотландецът към момента се възвръща от травма в бедрото, заради която не е играл от “Уимбълдън” насам. Наскоро към на Острова се появиха песимистични прогнози за положението на Мъри и бяха изразени подозрения, че той ще може да играе в Австралия.

“Абсолютно поддържам концепцията, че Мъри не би трябвало да се появява на корта в Мелбърн, в случай че не е 100% здрав. Ако е 90% подготвен, може и да завоюва един-два мача, само че след това тялото му ще се срине и какъв ще бъде смисълът? Тенисът е задоволително тежък спорт и без да правиш опити с тялото и с издръжливостта си.

Той не е от тези, които са удовлетворени единствено от участия, той желае трофеи от Шлема и може да си разреши да покаже самообладание и да пропусне някой от шампионатите, с цел да е подготвен в бъдеще. Същото се отнася и за Новак Джокович”, разяснява Хенман, който в кариерата си най-вече е стигал до осминафинал в Australian Open и до полуфинал на “Уимбълдън”, “Ролан Гарос” и US Open. Всички тенис шампионати от веригите ATP 1000, 500, както и определени от ATP 250 се излъчват онлайн в България от Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2 Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР