Бившият британски премиер Тони Блеър призова правителството да отложи датата

...
Бившият британски премиер Тони Блеър призова правителството да отложи датата
Коментари Харесай

Тони Блеър призова правителството да отложи датата за Брекзит и да проведе втори референдум

Бившият английски министър председател Тони Блеър прикани държавното управление да отсрочи датата за Брекзит и да организира втори референдум. Блеър посочи, че в никакъв случай не е бил повече угрижен за страната му.

Тони Блеър още веднъж се намеси в разногласието за Брекзит. Днес той ще държи тирада в Чатъм хаус /Кралския институт за интернационалните отношения/, в която се чака да насочи апел за обединяване на депутатите от всички политически сили, които са за оставането на Англия в Европейски Съюз, и да се опълчат на Тереза Мей. Но още преди този момент английски медии разпространиха рецензиите му към Тереза Мей, която дефинира като „ пленник на Брекзит “, както и към водача на лейбъристите Джеръми Корбин, който упреква, че заобикаля да поведе борбата за бъдещето на Англия. Тони Блеър намерено е за осъществяване на втори рефефендум по изискванията за договорката за Брекзит.

В същото време в невиждана взаимна декларация английски и европейски профсъюзи и бизнес организации желаеха ускорение на договарянията за Брекзит, откакто се оплакаха от неналичието на какъвто и да е прогрес преди срещата на високо ниво на Европейски Съюз тази седмица. Липсата на изясненост към този момент принуди огромни компании да обмислят пренасяне на производството си отвън Англия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР