Бившият британски агент от разузнаването Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие,

...
Бившият британски агент от разузнаването Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие,
Коментари Харесай

Мистериозна смърт на бивш британски разузнавач в Истанбул

Бившият английски сътрудник от разузнаването Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие, създател на доброволческата избавителна организация " Белите каски " в Сирия, е открит мъртъв в Истанбул, заяви Анадолската организация.

Мъртвият мъж бил открит от поданици на квартал Бейоглу на улицата, до момента в който отивали в джамията за утринна молитва. Те подали сигнала до полицията, която открила самоличността му при почналото следствие, защото в него не е имало никакви документи за идентичност. Първата работна версия е, че гибелта е настъпила в резултат на рухване от високо.

Полицаите са посетили брачната половинка на починалия някогашен сътрудник в жилището, където двамата били отседнали. Тя разказала, че вечерта брачният партньор й е взел сънотворно и няма пояснения по какъв начин се е стигнало да трагичната развръзка, още повече, че тя самата е спяла, когато е станало всичко. По думите й в жилището не е влизал и излизал непознат човек. Това било доказано и от охранителните камери.

Анадолската организация цитира известие на валийството, в което се показва, че е почнало огромно следствие във връзка със гибелта на английския жител Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие.

 

 

Организацията " Белите каски ", основана през 2014 година, е формирана от доброволци, които работят в региони на Сирия, следени от бунтовниците. Те оказват помощ за спасяването на оживели от бомбардирани здания, вземат участие в гасене на пожари и оказват първа помощ, отбелязва ДПА.

Льо Мезюрие се е показал в профила си в Туитър като създател и началник на организацията Мейдей Рескю, която е основала и обучила " Белите каски ", известни също като " Сирийска гражданска отбрана ", показва Асошиейтед прес.

В профила си в Туитър " Белите каски " показаха " потрес и тъга " след гибелта на Льо Мезюрие, като акцентираха, че " неговите филантропични старания за сирийците ще останат в нашата памет ", оповестява Агенция Франс Прес.

Льо Мезюрие, някогашен офицер от английската войска, ръководеше организация с нестопанска цел Мейдей Рескю, която координира даренията, предопределени за " Белите каски " и която има бюра в Истанбул и Холандия, показва Агенция Франс Прес.

Белите каски са упреквани от сирийския режим и от неговия съдружник Русия, че поддържат бунтовниците в зоните, в които се намесват, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР