Бившият бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва трябва да

...
Бившият бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва трябва да
Коментари Харесай

Вкарват в затвора бивш президент

Бившият бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва би трябвало да влезе в пандиза, до момента в който апелира присъдата си за корупция, реши Върховният съд на страната, съобщи Би Би Си.

Да Силва бе наказан на 12 години затвор по обвинявания, че е взел рушвет в размер 1,1 млн. $, само че изиска да остане свободен по време на обжалването.

Държавният глава, който бе на власт преди Дилма Русеф и настоящия президент Мишел Темер, упорства, че обвиняванията против него са политически стимулирани и целят да му попречат да взе участие в президентските избори през октомври тази година. За тях той е апетитен за любимец от социологическите изследвания.

“Не одобрих военната тирания и няма да приема тази тирания на прокурорите ”, сподели той пред поддръжници по-рано тази седмица.

Привържениците му проведоха протест и концерт в негова поддръжка, само че имаше и проява на съперници, които упорстват 72-годишният политик да влезе зад решетките.

Неговата Партия на труда разгласи решението на Върховния съд, което бе взето след маратонско съвещание с 6 на 5 гласа болшинство, за “трагичен ден за демокрацията и Бразилия ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР