Бившият бразилски президент Жаир Болсонару в четвъртък отрече обвинения, че

...
Бившият бразилски президент Жаир Болсонару в четвъртък отрече обвинения, че
Коментари Харесай

Болсонару отрича да е подготвял преврат срещу Лула да Силва

Бившият бразилски президент Жаир Болсонару в четвъртък отхвърли обвинявания, че се е съветвал с висши военни водачи по отношение на организирането на прелом, с цел да попречи на Лула да Силва да поеме президентския пост предишния януари, оповестява АП.

Правният екип на Болсонару съобщи, че крайнодесният водач в никакъв случай не е предприемал никакви ограничения, които опонират на границите и уверенията, открити от конституцията.

По-рано вестник O Globo заяви, че някогашен помощник на Болсонару е споделил в свидетелски показания, че тогавашният президент е разговарял с командирите на бразилската войска, флота и военновъздушните сили.

Вестникът не уточни източниците си.

Юридическият екип на Болсонару също сподели, че той не е подхванал никакви дейности, които нарушават закона по време на неговото ръководство 2019-2022 година
 17-годишна присъда за щурма от 8 януари в Бразилия
17-годишна присъда за щурма от 8 януари в Бразилия

Първи покровител на Болсонару бе наказан по шумния развой

Припомняме, че политическата кариера на

Това стана ясно, откакто Федералният изборен съд на Бразилия забрани на крайнодесния националист поради държанието му по време на изборите предходната година.

Преди това трима от наложителните четирима съдии от федералните изборни съдилища постановиха, че някогашният държавен глава е злоупотребил с властта си на миналогодишните избори.

Избран през 2018 година на фона на вълна от десни водачи, в това число неговия политически кумир, някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, Болсонару получи рецензии за слабото си ръководство на тропическите гори на Амазонка, метода си към рестриктивните мерки против COVID-19 и офанзивите против изборната система на Бразилия.

Бразилският съд осъди по-рано през септември 51-годишен мъж на 17 години затвор за присъединяване щурма от 8 януари в страната. 

Това бе
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР