Бившият бразилски президент Жаир Болсонаро кандидатства за шестмесечна туристическа виза,

...
Бившият бразилски президент Жаир Болсонаро кандидатства за шестмесечна туристическа виза,
Коментари Харесай

Болсонаро кандидатства за американска туристическа виза

Бившият бразилски президент Жаир Болсонаро кандидатства за шестмесечна туристическа виза, с цел да може да остане в Съединените щати, заяви през днешния ден юристът му Фелипе Алешандри, представен от Ройтерс.

Американските управляващи са получили молбата на Болсонаро в петък, като той ще остане на територията на Съединени американски щати, до момента в който способените органи преглеждат настояването му.

" Той (Болсонаро) би желал да си почине известно време, да прочисти съзнанието си и да прекара няколко месеца като екскурзиант в Съединените щати, преди да реши какво ще предприеме по-нататък ", се споделя в имейл на Алешандри, адресиран до Ройтерс в отговор на питане на новинарската организация.

Болсонаро ще реши " дали да употребява всичките шест месеца ", посочи юристът.

Първата медия, която заяви за това, че Болсонаро е изискал туристическа виза, е в. " Файненшъл таймс ", отбелязва Ройтерс.

Болсонаро отпътува за Съединени американски щати в края на предходната година, 48 часа преди да изтече президентският му мандат. Той влезе на американска територия в качеството си на представител на бразилските управляващи. С приключването на мандата му обаче бе издигнат въпросът на какво съображение той се намира в Съединените щати. Това наложи някогашният президент да подаде молбата си за туристическа виза. В Бразилия против него върви следствие по минимум четири наказателни производства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР