Бившият боксьор в средна категория Антун Еколс почина на 52

...
Бившият боксьор в средна категория Антун Еколс почина на 52
Коментари Харесай

Бивш претендент за световната титла в лека категория почина на 52 г.

Бившият боксьор в междинна категория Антун Еколс умря на 52 години. Бившият войник два пъти се бори за международната купа през 1999 и 2000 година, само че загуби и двата мача. Той отстъпи от Бърнард Хопкинс и в двата случая, откакто бе доста покрай това да нокаутира противника в първата им среща.

Еколс, който беше наименуван Детето Динамит, стана експерт през 1993 година и беше нокаутиран в първото си излизане на кръга. Но той отговори, като завоюва 22 от идващите си 24 борби, с цел да провежда конфликта за международната купа с Хопкинс.

Американецът изпусна Хопкинс при започване на мача, преди да загуби с единомислещо съдийско решение, а в реванш година по-късно беше нокаутиран в десетия рунд.

Много почитатели изрекоха респект към Еколс. Един почитател написа: „ Антун Еколс беше един от обичаните ми бойци за гледане в края на 90-те, началото на века. От нокаута на Брайън Барбоса, боят с Бърнард Хопкинс и нокаута на  Чарлс Брюър в една дива война, Еколс постоянно беше наложителен за гледане по малкия екран в онази епоха. Почивай в мир и благодаря за спомените “.

Друг добави: „ По дяволите – преди малко чух, че Антун Еколс е умрял! Страхотен удар от Айова! Винаги ще помня нокаута му над Чарлс Брюър! Почивай в мир Дете Динамит “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР