Бившият бизнес партньор на Хънтър Байдън ще свидетелства при закрити врати пред ръководената от Републиканската партия комисия

...
Бившият бизнес партньор на Хънтър Байдън Девън Арчър е планиран
Коментари Харесай

Бившият бизнес партньор на Хънтър Байдън Девън Арчър е планиран да даде показания при закрити врати на Капитолийския хълм в понеделник, най-новото развитие в разследванията, водени от републиканците срещу сина на президента.

Министерството на правосъдието подаде ново искане през уикенда, че Арчър трябва да бъде наредено да насрочи дата, за да се предаде в затвора и да започне да излежава едногодишната си присъда в резултат на присъда по несвързано дело за измама, според съдебните документи. Този ход предизвика незабавни спекулации сред някои републиканци, че администрацията на Байдън се опитва да попречи на Арчър да отговаря на въпроси за Хънтър Байдън пред ръководената от Републиканската партия комисия за надзор на Камарата на представителите – теория, която адвокатът на Арчър отстоява.

В изявление адвокатът на Арчър каза, че неговият клиент не вярва, че искането на Министерството на правосъдието е свързано по някакъв начин с предстоящото интервю при закрити врата, въпреки че продължава да се бори с исканията, свързани с насрочването на дата за предаване. „Наясно сме със спекулациите, че искането на Министерството на правосъдието през уикенда да накара г-н Арчър да се яви в затвора е опит на администрацията на Байдън да го сплаши преди срещата му с Комитета за надзор на Камарата на представителите в понеделник“, Матю Шварц, адвокат за Арчър, се казва в изявление в неделя.

„За да бъде ясно, г-н Арчър не е съгласен с тази спекулация. Във всеки случай, г-н Арчър ще направи това, което е планирал през цялото време, а именно да се появи в понеделник и да отговори честно на въпросите, които са му зададени от следователите от Конгреса“, добави Шварц.

Докато председателят на надзора на Камарата на представителите Джеймс Комър би стигнал дотам, че да нарече времето на писмото на Министерството на правосъдието „странно“ в интервю за Fox News в неделя, писмото предизвика по-бомбастични реакции от други републиканци в Камарата.

Планираното свидетелство на Арчър идва в момент, когато републиканците в Камарата на представителите изглежда изместват фокуса си от опитите за импийчмънт на членове на кабинета на президента Джо Байдън и дават приоритет на усилията за импийчмънт на самия президент, като го свързват със спорни бизнес сделки на сина му Хънтър.

И те го правят с очевидната подкрепа на председателя Кевин Маккарти, съобщи наскоро CNN.

В резултат разследванията на Камарата на представителите, свързани с Хънтър Байдън, сега се очаква да заемат централно място, тъй като републиканците продължават да се опитват да свържат президента с противоречивите бизнес сделки на сина му.

Но говорейки пред CNN през последните седмици, Маккарти сигнализира, че републиканците все още не са проверили най-непристойните обвинения срещу Байдън, а именно, че като вицепрезидент той е участвал в схема за подкупи с чужд гражданин, за да облагодетелства кариерата на сина си, твърдение, което Уайт Хаус яростно отрича.

Но той каза, че стартирането на разследване за импийчмънт ще отприщи пълната власт на Камарата да предава критична информация, отразявайки аргумента, изтъкнат от демократите в Камарата, когато те импийчмират тогавашния президент Доналд Тръмп през 2019 г.

Маккарти – който според източници също се е консултирал с бившия председател на Камарата на представителите на Републиканската партия Нют Гингрич по въпроса – е подгрявал идеята да преследва президента, а не членовете на неговия кабинет. През последните седмици той отправи най-явната си заплаха досега към Байдън, като каза, че разследванията на републиканците в камарата на бизнес сделките на семейство Байдън изглежда се издигат до нивото на разследване за импийчмънт.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР