Бившият баскетболист на Лос Анджелис Лейкърс Рон Артест смени за

...
Бившият баскетболист на Лос Анджелис Лейкърс Рон Артест смени за
Коментари Харесай

Рон Артест отново смени името си

Бившият баскетболист на Лос Анджелис Лейкърс Рон Артест смени за повторно името си. Това разкри самият той по време на гостуването си в подкаста " В Зелената стая с Дани Грийн ". Артест, който през 2011 година законно се прекръсти на Мета Уърлд Пийс, сподели, че новото му име е Мета Форд-Артест. То е композиция от двете му предходни имена и това на актуалната му брачна половинка Мая Форд.

" През 2011 година трансформирах името си, тъй като не харесвах да бъда обиждан от почитателите. Никой не би споделил " Аз ненавиждам Уърлд Пийс ( " Световния мир " ), тъй като това звучи неуместно ", сподели 40-годишният Форд-Артест, който сега работи към филиала на Лейкърс в Лигата за развиване Саут Бей Лейкърс.

Форд-Артест, който дефинира себе си за будист, добави, че резервира името си Мета, защото то значи " любяща добрина ".

Артест игра за последно в Националната баскетболна асоциация през сезон 2016/17. Той е първенец с Лейкърс за 2010 година и " Защитник на годината " за сезон 2003/04. В кариерата си е играл още за тимовете на Чикаго Булс, Индиана Пейсърс, Сакраменто Кингс, Хюстън Рокетс, Ню Йорк Никс, както и за китайския Съчуан Блу Уейлс и италианския Канту. Докато бе в Китай, медиите спекулираха, че той се е прекръстил на Панда Френд ( " Приятел на пандите " ), само че това се оказа единствено слух.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР