Бившият български премиер искал на всяка цена да злепостави Радев

...
Бившият български премиер искал на всяка цена да злепостави Радев
Коментари Харесай

Борисов уредил мигрантски натиск с Ердоган, за да удари Радев и Рашков

Бившият български министър председател желал непременно да злепостави Радев и служебния вътрешен министър Бойко Рашков, които започнаха ограничение пазаруването на гласове за изборите на 11 юли.

Говори се, че Борисов е правил и други услуги на Ердоган, които са били в ущърб на българската страна и са уронвали името й по света. Затова Ердоган не могъл да му откаже на молбата, въпреки услугата да е в рубрика „ мръсни поръчки “.

Не разполагаме с съответни доказателства за сделките сред Борисов и Ердоган по време на срещата им на 3 юли в Истанбул, само че има косвени такива. Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов от известно време обикаля медиите с изказванието (опорка), че има мигрантски напън от Турция към България, който почнал към преди месец. Досега нямало, само че към този момент има. И Иванов натрапва версията, че това се случва, тъй като Бойко Рашков и президента Радев насочили всички старания и чиновници на Министерство на вътрешните работи към репресивни дейности против ГЕРБ в навечерието на изборите и по този метод измършавял контрола по границата и незаконното навлизане в България.

Това съмнение не се поддържа от обстоятелства, с изключение на от един – доста групи от популацията, които в минали избори гласоподаваха проведено за ГЕРБ след уместно обосноваване, този път не отидоха до секциите. Това Борисов и ГЕРБ не могат да преглътнат. Сещате се…

По-правдоподобна обаче е версията за сделка на Борисов с Ердоган. Първо: съответствува тъкмо по време, както самичък загатва депутатът Иванов. Второ: Борисов непрестанно се хвали какъв брой огромен другар му е турският президент, с който се разбирал доста. Трето, само че не по значение: Всички нелепости по тематиката с „ мигрантския напън “ и нападките против президента и вътрешния министър пасват идеално на Борисовата агитация, държание и „ полезности “.

Всъщност тезата за мигрантски напън е чисто пропагандна. Потокът по принцип се ускорява през летните месеци. Снимки на чужденци, каквито от ГЕРБ демонстрират, могат да се създадат когато и да е, на всички места и не значат нищо. Освен това опоркажията Александър Иванов не дава нито едно свястно пояснение дали мрежите по границата, които костваха стотици милиони правят работа и в случай че не, за какво.

Дори пропагандата и нападките би трябвало да бъдат по-добре премислени, с цел да звучат най-малко мъничко правдоподобно. Въпросните измислици демонстрират изтощение и наскърбяват публиката.

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР