Бившият български национал Страхил Попов, който се подвизава е турския

...
Бившият български национал Страхил Попов, който се подвизава е турския
Коментари Харесай

Страхил Попов пред БНТ от Турция: Положението е много сериозно, само една болница рабори нормално

Бившият български национал Страхил Попов, който се подвизава е турския Хатайспор разкри в телефонен диалог за Българска национална телевизия каква е ситуацията в един от най-засегнатите градове Хатай след двете опустошителни трусове, които раздрусаха южната ни съседка през вчерашния ден.

По думи на Попов ситуацията е доста съществено, защото в града единствено една болница действа обикновено, а локалните поданици молят да бъдат изпратени на потърпевшите неща от първа нужда.

" За страдание има доста хора, които изгубиха живота си. Всяка четвърта или пета постройка беше наранена. В реалност ситуацията е доста съществено. Всички лечебни заведения са развалени по някакъв метод, има единствено една, която работи обикновено. Имаше и футболисти на Хатайспор, които бяха затрупани под някои от срутените здания. За страдание, към момента не се знае какво става със спортния шеф, само че за Атсу знам, че е бил избавен и е откаран в болница. На първо място в Труция молят да се изпратят на хората спални чували, топли облекла, храна - неща от първа нужда ", показа Страхил Попов.

Обстановката в Хатай разяснява и интернационалният рефер по битка Левент Шен, който е внук на двукратния ни европейски първенец по битка Лютви Ахмедов и наследник на международния отличник Шукри Лютвиев.

" Това бяха две огромни трусове и нашите борци са още под постройката. На първо място имаме потребност от помощ, с цел да ги изкараме от там, а по-късно те ще се нуждаят от облекла, вода, медикаменти и печки. Хората в града ще се нуждаят и от финансова помощ, защото земетресенията унищожиха доста здания ", съобщи Левент Шен пред Българска национална телевизия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР