Бившият асистент треньор на Маями Хийт Дейвид Фицдейл разкри какво

...
Бившият асистент треньор на Маями Хийт Дейвид Фицдейл разкри какво
Коментари Харесай

Бивш асистент в Маями разкри какво е казал Уейд на ЛеБрон след загубата от Далас през 2011-а

Бившият помощник треньор на Маями Хийт Дейвид Фицдейл разкри какво е помогнало за това " горещите " да се трансфорат в печеливш тим при започване на десетилетието. След като привлякоха звездите ЛеБрон Джеймс и Крис Бош, комбинирайки ги с водача Дуейн Уейд, Хийт се трансфораха във любимци за купата през сезон 2010/11, само че бяха победени от Дирк Новицки и Далас Маверикс на финала. Фицдейл си спомни за забавен диалог сред Джеймс и Уейд, който очевидно е оказал помощ за двете следващи трофеи на отбора през 2012-а и 2013-а.

" Беше в годината, в която загубихме финала от Далас. Един ден Дуейн Уейд пристигна при мен по време на подготовка и ми сподели следното: " Слушай, ще кажа на този пич (ЛеБрон), че това към този момент е неговият тим, тъй като той явно не вижда нещата по този метод. Смятам, че би трябвало да го чуе от мен, тъй като изпитва прекомерно огромно почитание към мен ". Той показа още, че ЛеБрон е най-хубавият състезател в света и това към този момент е неговият тим.

Отговорих му, че би било потребно да му го каже. Бяхме единствено тримата в подготвителната зала, тренирахме наказателни. Уейд ме погледна и по-късно му сподели: " Човече, това е твоя тим ". Брон го гледаше по този начин, като че ли не знаеше какво се случва, само че Уейд продължи: " Това е твоят отбор, тук съм, с цел да ти оказа помощ ", изясни Фицдейл.

През идващите две години Хийт печелят две следващи трофеи - победа над Оклахома с 4-1 през 2012-а и с 4-3 над Сан Антонио през 2013-а. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР