Бившият архитект на Каварна Юлиян Илиев е притежавал имущество за

...
Бившият архитект на Каварна Юлиян Илиев е притежавал имущество за
Коментари Харесай

Бившият главен архитект на Каварна имал имоти за милиони, отнеха му ги

Бившият проектант на Каварна Юлиян Илиев е имал имущество за милиони левове. Окръжния съд в Добрич обаче лиши в интерес на страната имущество за 4 306 026 лв. от него, брачната половинка му и двете им дъщери.

Решението е постановено в края на 2017 година, а съдът заяви за него през днешния ден.

От фамилията се лишават аграрни земи, поземлени парцели, жилища, коли, цената на дружествени дялове в търговски сдружения и средства за продажбата им, както и суми по голям брой банкови сметки.

Отнетото от Илиев имущество е на стойност 1 033 551 лева, от брачната половинка му - за 2 954 684 лева и от двете им дъщери - надлежно 137 254 и 180 537 лв..

Производството в Окръжния съд е формирано в края на 2014 година по иск на Комисията за лишаване на нелегално добито имущество (КОНПИ), импортиран въз основа на осъществена инспекция за определяне на доста противоречие в имуществото на Юлиян Илиев. Проверката е почнала, откакто Илиев бил притеглен като обвинен за закононарушение по работа. Срещу него тогава е било повдигнато обвиняване за това, че в интервала 24 април 2007 година до 28 ноември 2008 година в качеството си на длъжностно лице - основен проектант при Община Каварна, в изискванията на продължавано закононарушение, е употребявал служебното си състояние, с цел да набави за брачната половинка си незаконна полза, като от действията са настъпили обилни нездравословни последствия за Община Каварна .

Проверката на КОНПИ е за интервала 24 юни 2003 - 24 юни 2013 година и обгръща имуществото и на някогашната му брачна половинка, защото се оказало, че разводът им е фиктивен и двамата не престават да живеят дружно. Ответници са и двете им дъщери, на които са трансферирани нелегално добити имуществени права. Разгледани са и приходите и разноските на всеки от ответниците.

Въз основа на заключенията на движимостите лица е открито, че за проверявания интервал е налице доста противоречие сред приходите на фамилията и добитото от тях имущество.

Съдът е приел, че четиримата не са потвърдили легален генезис на средствата за придобиване на процесното имущество и предявените от КОНПИ искови искания са напълно потвърдени - и по съображение, и по мярка, заради което ги е почел напълно .

Първоначално КОНПИ претендира 4 690 825 лв., само че след това се отхвърля от иск за лишаване на двуетажна жилищна постройка в Каварна, защото тя е била добита преди началото на проверявания интервал. Направени са били и корекции в желаните суми от продажби на един аграрен парцел в Каварна, две ниви и лек автомобил. В резултат на това общата цена на първичния иск е била понижена от 4 690 825 лева на 4 306 026 лв..

Решението на Окръжен съд - Добрич предстои на обжалване пред Апелативен съд - Варна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР