Бившият английски топ рефер Марк Клатънбърг направи своя прочит на

...
Бившият английски топ рефер Марк Клатънбърг направи своя прочит на
Коментари Харесай

Марк Клатънбърг с коментар за спорните ситуации в дербито на Мърсисайд

Бившият британски топ рефер Марк Клатънбърг направи своя прочит на множеството противоречиви обстановки по време на дербито сред и (2:2). Според него стражът на " карамелите " е трябвало да получи червен картон, само че в тази обстановка грешката е на ВАР, защото Майкъл Оливър не е бил посъветван да види повтаряне на монитора. За анулирания гол на Клатънбърг се доверява на графиката, съгласно която е с милиметри в състояние на засада. Бившият рефер обаче счита, че правилникът генерално би трябвало да се промени в това отношение, защото не трябва попадения да се анулират поради толкоз минимални засади.

Дейвид Кут, който отговаряше за ВАР, трябваше да каже на Майкъл Оливър да види повтаряне на обстановката с Пикфорд и Ван Дайк. Сигурен съм, че в случай че го бе направил, Оливър щеше да изгони вратаря за неговото влизане. ВАР очевидно реши, че това деяние не заслужава червен картон. Аз не съм склонен. Чух и изказванията, че Пикфорд не може да бъде изпъден, откакто Ван Дайк е бил в засада. Глупости. Оливър не беше дал никакъв сигнал сега, в който Пикфорд направи влизането си, тъй че умерено последният можеше да бъде осъден. ВАР след това удостовери засадата на Ван Дайк, тъй че това не анулира аления картон. Главното е, че Кут не повика Оливър на монитора. Ван Дайк към този момент бе контузен, тъй че имаше задоволително време да се прегледа случаят.

За засадата при гола - не обвинявайте ВАР, а правилника. Беше отсъдена засада на Садио Мане, а Хендерсън се оплака от ъгъла на камерата, употребена за повторенията. Той твърди, че линиите се изкривяват по този начин, че дадена обстановка да наподобява засада. С риска да проваля хубавата интрига, се опасявам, че казусът не е подобен. Технологията, употребена от ВАР, чертае линии, които са успоредни на терена. Оформя се триъгълник, който мога да ви уверя, че не е килнат. Следва най-важното - да се открие най-външната точка на нападателя. В случая с Мане това бе ръкавът на неговата тениска. Според новите правила това бе вярно измерено по отношение на крайници на последния човек в отбраната на Евертън. Така че нападателят на Ливърпул в действителност бе в състояние на засада, само че това не дава отговор на моите разбирания. В нашата красива игра головете са най-важното нещо и ние не желаеме да виждаме такива да бъдат отменяни поради милиметри. Тук би трябвало да бъде преразгледан правилникът, а не използването на ВАР.

Червеният картон на бе вярно показан. Това бе извънредно влизане, което евентуално можеше да докара до строшаване на крайници на Тиаго ", проучва Клатънбърг.

Премиър лийг 5 кръг, събота 17 октомври  Евертън 2:2краен резулат  Ливърпул
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР