Бившият английски национал Тревър Синклер предизвика скандал на Острова със

...
Бившият английски национал Тревър Синклер предизвика скандал на Острова със
Коментари Харесай

Бивш английски национал предизвика скандал с туит за кралицата


Бившият британски национал Тревър Синклер провокира скандал на Острова със известие в Twitter след гибелта на кралица Елизабет II.
Всичко по тематиката: Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 40
49-годишният Синклер, който работи като анализатор във водещата спортна радиостанция TalkSPORT, написа, че цветнокожите хора не би трябвало да скърбят за кралицата, тъй като тя е разрешила расизмът да процъфти по време на нейното ръководство.

" Расизмът е противозаконен в Англия от 60-те, а беше оставен да вирее, тъй че за какво би трябвало цветнокожите да скърбят!! ", написа някогашният футболист малко след новината за гибелта на Елизабет.

Макар че скоро по-късно той изтри обявата, нямаше по какъв начин да не гръмне скандал и мнозина започнаха да приканват Синклер да бъде уволнен от TalkSPORT. Няколко негови сътрудници побързаха да го порицаят, а от медията се разграничиха от неговата позиция в публично известие.

" Опитваме да се свържем с Тревър Синклер след изразеното от него мнение в Twitter профила му. TalkSPORT не поддържа тези възгледи и проверява случая ", заяви радиото.

Във футболните си години крилото се състезаваше с екипите на Уест Хем, Манчестър Сити, Куинс Парк Рейнджърс и други клубове, а за националния тим на Англия записа 12 мача. Преди 5 години Синклер загуби работата си в " Би Би Си ", откакто беше хванат да кара пийнал и обиди бял служител на реда на расистка основа. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР