Бившият английски национал Гари Невил вярва, че футболистите на Англия

...
Бившият английски национал Гари Невил вярва, че футболистите на Англия
Коментари Харесай

Невил: Глобете България с милиони! УЕФА не може да се справи с расизма

Бившият британски национал Гари Невил има вяра, че футболистите на Англия е трябвало да изоставен Националния стадион „ Васил Левски”, с цел да защитят футболния си престиж и да потвърдят с дейности, че не са съгласни от протичащото се. Бившият състезател на Манчестър Юнайтед разказа наказването на България за расистките викания по време на мача като „ чиста загуба на време”.

Наказанието от УЕФА за България е за два мача пред празни трибуни и 85 хиляди евро.

Редица анти-расистки организации подлагаха на критика решението на европейската футболна централа, а Невил към този момент се увери, че футболистите би трябвало да вземат всичко в „ техни ръце”. Бранителят, който има 85 мача за 12 години с Англия, се надява, че европейските страни към този момент ще вземат нужните ограничения и почитатели, чийто сходни възгласи се чуват по стадионите, да бъдат наказвани, а техните страни изхвърляни от конкуренциите.

„ Не мога да допускам, че го споделям, само че към този момент поддържам решението на играчите на Англия да беше такова, че да изоставен терена в мача с България. Мисля, че всеки би трябвало да поддържа момчетата и Гарет Саутгейт в сходно деяние. Ако се случи сходно наказване с Англия, мисля, че други европейски тимове да поддържат страната ни и да се откажат от тези шампионати. Явно това би трябвало да стане, с цел да се промени нещо”, коменитра Невил пред Sky Sports.

Another embarrassing Verdict today. Two Games behind closed doors for Nazi salutes and racism. The world needs to wake up. #KickitOut
— Rhian Brewster (@RhianBrewster9) October 29, 2019
„ Никой от управителните органи не може да се оправи с тези ексцесии и е редно самите футболни народи да го създадат. Трябва да се случи, тъй като в случай че си черен англичанин, играещ против България и те глобят с тези пари, то ти ще знаеш, че нищо не зависи от теб и това ще продължи. Тези пари не се заплащат от почитателите, злоупотребили със обстановката. Напълно обикновено е хората да изразят негодуванието си против ФИФА и УЕФА, че не се борят с този огромен проблем. В този случай 85 хиляди евро и няколко мача няма да се оправят със обстановката. Ако почнат да глобяват федерациите с милиони евро, то тогава може да забележим някакви действия”, продължи яростно Гари Невил.

„ Това е моето мнение. Глобявайте ги с милиона паундове, затваряйте им стадионите за дълъг интервал от време и ще забележим дали всичко ще продължава”, призна още Гари Невил.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР