Бившият американския президент Доналд Тръмп намекна, че би могъл да

...
Бившият американския президент Доналд Тръмп намекна, че би могъл да
Коментари Харесай

Тръмп намекна, че може да влезе в битката за Белия дом през 2024 г.

Бившият американския президент Доналд Тръмп загатна, че би могъл да се включи още веднъж в конкуренцията за Белия дом през 2024 година

Той приказва във Вашингтон, където се завърна за първи път, откакто изтече мандата му преди година и половина.

" Може би ще би трябвало да го създадем още веднъж ", сподели Тръмп откакто уточни успеха си през 2016 година и присъединяване си в предишните избори.

Той държа тирада на събитие на консервативния Институт за политика на Америка преди всичко (America First Policy Institute), където изложи какви съгласно него би трябвало да са целите за " идващия президент републиканец ", а точно - връщане към политиките от неговия мандат с акцент върху усилване защитата по южната граница.

Няколко часа преди него пред друга консервативна публика във Вашингтон – на конференция на фондация " Млада Америка " (Young America`s Foundation) някогашният вицепрезидент Майк Пенс сподели, че страната би трябвало да гледа напред, а не в предишното. Пенс също обмисля присъединяване в изборите след две години.

Междувременно в изявление за Ен Би Си министърът на правораздаването Мерик Гарлънд съобщи, че следствието към нападението на Капитолия от 6 януари предходната година е едно от най-мащабните за департамента му.

За някои специалисти, представени от малкия екран, под обсега на такова престъпно следствие може да попадне и самият Тръмп поради опитите за потребление на Министерството на правораздаването за пробутване на недоказани изказвания за огромни изборни измами, както и поради опитът му да окаже напън на Пенс преди 6 януари.

Подобни стъпки, съгласно специалистите, може да се преглеждат като част от престъпни дейности по прекъсване на законното предаване на власт.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР