Бившият американски вицепрезидент Майк Пенс отхвърли твърденията на експрезидента Доналд

...
Бившият американски вицепрезидент Майк Пенс отхвърли твърденията на експрезидента Доналд
Коментари Харесай

Майк Пенс отхвърли твърдения на Тръмп, че можел да отмени победата на Байдън

Бившият американски вицепрезидент Майк Пенс отхвърли изказванията на експрезидента Доналд Тръмп, че е можел да анулира успеха на Джо Байдън на изборите за държавен глава през 2020 година, съобщи Ройтерс. Пенс приказва пред консервативната организация „ Федералистко общество “ във Флорида.

„ Тръмп бърка! Нямах право да анулирам изборите “, сподели в речта си Пенс, откакто Тръмп по-рано още веднъж съобщи, че заместникът му е можел да анулира резултата от изборите..

Думите на Пенс са най-острата до момента рецензия към Доналд Тръмп от някогашния вицепрезидент.

На 6 януари м.г., до момента в който Конгресът под председателството на Пенс утвърждаваше успеха на Байдън, той бе щурмуван от последователи на Тръмп. Тогавашният вицепрезидент на Съединени американски щати избяга дружно с конгресмените от Капитолия след началото на безредиците, в които починаха петима души.

На протест в Тексас предходната събота, Тръмп даде обещание, че в случай че се кандидатира още веднъж за президент през 2024 година и бъде определен, ще помилва участниците в щурма, на които са повдигнати наказателни обвинявания.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР