Бившият американски президент и настоящ кандидат Доналд Тръмп излезе снощи

...
Бившият американски президент и настоящ кандидат Доналд Тръмп излезе снощи
Коментари Харесай

Тръмп обърна палачинката и вече е против забраната на TikTok

Бившият американски президент и сегашен претендент Доналд Тръмп излезе нощес с нова позиция за китайската платформа TikTok - той към този момент не желае тя да бъде забранявана в Съединени американски щати. 

" Ако премахнете TikTok, Фейсбук и Зукършмък (от Зукърбърг и schmuck - шарлатанин, б.р.) ще удвоят бизнеса си. Не желая Фейсбук, който измами в последните избори, да печели повече. Те в действителност са зложелател на народа ", разгласи Тръмп в личната си обществена межа.

Това е краен поврат за някогашния държавен глава, който първи повдигна въпроса за приложението за видеа преди 4 години. През лятото на 2020-та Тръмп подписа изпълнителна заповед, която щеше да принуди ByteDance, притежателят на TikTok, да продаде платформата или тя да бъда блокирана изцяло в Съединени американски щати. В претекстовете й приложението бе несъмнено като " опасност за националната сигурност ".

Заповедта му бе спряна краткотрайно в съда, а след това анулирана, когато Джо Байдън пристигна на власт. 

Наскоро обаче група конгресмени започнаха работа по нов законопроект, който още веднъж цели да наложи възбрана на TikTok - и всяка онлайн платформа на " непознати врагове " на Съединени американски щати. Идеята е подкрепена от представители и на двете партии.

Защо Тръмп " обръща паланчиката "? Според някои анализатори той има вяра, че това ще помогне на личната му платформа. Според други има данни, че е получил най-малко 5,5 милиарда $ от китайски източници, до момента в който е бил президент. Трета догадка е, че желае да забави решението, с цел да го припише като триумф на идващия си мандат - в случай че още веднъж влезе в Белия дом.

По всяка възможност обаче този законопроект няма да бъде признат бързо - доста от 150-те милиона американци в TikTok към този момент започнаха да оказват напън на представителите си в Конгреса против възбраната на платформата. TikTok пък сами оповестиха, че се готви такава и още повече активизираха почитателите си.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР