Бившият американски президент Доналд Тръмп заяви в петък, че планира

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп заяви в петък, че планира
Коментари Харесай

Тръмп приветства промените в Туитър, но засега няма да се връща

Бившият американски президент Доналд Тръмп съобщи в петък, че възнамерява да продължи да употребява личната си медийна платформа Truth Social макар поглъщането на Twitter Inc от милиардера Илън Мъск, който даде обещание да възвърне акаунта му.

По-рано в изказване на личната си платформа Тръмп сподели, че е благополучен, че Twitter е в " здрави ръце ", откакто Мъск пое ръководството, само че не сподели дали ще се върне

" Харесвам Илън, само че оставам на Truth ", сподели Тръмп пред Fox News, без категорично да споделя, че

Тръмп добави, че съгласно него личната му платформа " наподобява и работи по-добре ", като написа: " ОБИЧАМ ИСТИНАТА ".

Когато той разгласява в личната си платформа, " това по този начин или другояче се популяризира на всички места ", сподели Тръмп пред Fox. " Всички, които са в Twitter и на всички останали места, те по този начин или другояче го пуснаха. "

Twitter забрани Тръмп след смъртоносната офанзива на неговите поддръжници на 6 януари 2021 година против Капитолия на Съединени американски щати. Преди това Мъск сподели, че ще възвърне акаунта на Тръмп, само че тогава Тръмп сподели, че няма да се върне.
 Мъск завърши договорката с
Мъск завърши договорката с " Туитър "

Старото управление е уволнено

Мъск, който се самоопределя като абсолютист на свободата на словото, пое Twitter с брутална успеваемост в четвъртък, уволнявайки висши ръководители, само че предлагайки малко изясненост по отношение на това по какъв начин ще реализира упоритостите си за авторитетната обществена медийна платформа.

Само часове откакто Мъск сложи началото на нова епоха в Twitter, той беше покрит с молби и претенции от притежатели на неразрешени сметки и международни водачи.

Други, чиито сметки в Twitter са били спрени, са имали или биха могли скоро да ги възстановят.
 Еврокомисар към Мъск:
Еврокомисар към Мъск: " Туитър " ще играе по разпоредбите ни

Тиери Бретон се надява " Туитър " да не позволява тирада на омразата

Припомняме, че  Мъск уволни основния изпълнителен шеф Парадж Агравал, основния финансов шеф Нед Сегал и шефа само че правните въпроси и политиката на компанията Виджая Гаде.

Основателят на SpaceX загатна, че има проекти да редуцира работни места, хвърляйки към 7500-те чиновници в " Туитър " в неопределеност за бъдещето им.

Илон Мъск в писмо до рекламодателите уточни, че желае да сътвори цифрова платформа за разискване на необятен набор от отзиви. Ето за какво той придобивал обществената мрежа " Туитър ".

Еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон съобщи, че ще следи деликатно самозваният " абсолютист на свободата на словото " да не трансформира обществената медия в платформа за тирада на омразата , цитира думите му европейската редакция на американския вестник " Политико "

След като Мъск написа в " Туитър " " птицата е освободена ", комисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон отговори " В Европа птицата ще лети съгласно нашите правила ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР