Бившият американски президент Доналд Тръмп вчера омаловажи ролята си в

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп вчера омаловажи ролята си в
Коментари Харесай

Тръмп обяви затворените за нападението над Капитолия за „заложници“ и поиска освобождаването им

Бившият американски президент Доналд Тръмп през вчерашния ден омаловажи ролята си в нападението над Капитолия преди тъкмо три години и изиска упрекнатите за офанзивата над постройката на Конгреса да бъдат освободени, заяви Ройтерс.

Само 10 дни преди началото на първичните избори за номинацията на Републиканската партия за идващите президентски избори Тръмп държа слово пред над хиляда свои последователи в Айова.

Той дефинира затворените за нападението над Капитолия като „ заложници “ и съобщи, че те са измъчвани от държавното управление на президента Джо Байдън, съобщи Българска телеграфна агенция. „ Те страдаха задоволително. Аз ги назовавам заложници. Някои ги назовават пандизчии “, сподели някогашният президент.

Тръмп повтори изказванията си, че президентските избори през 2020 година са били нечестни и се показа като жертва на политическо гонене. „ Повдигнаха ми обвинявания, тъй като оспорих нагласените избори “, сподели той пред множеството.

Тръмп е изправен пред серия от щатски и федерални обвинявания за опит да подкопае изборния развой, само че не е упрекнат съответно за безредиците при започване на 2021 година, когато навалица от негови последователи нападна постройката на Конгреса, където течеше процедурата по одобряване на избора на Джо Байдън за президент.

Междувременно на годишнината от нападението над Капитолия ФБР арестува трима поданици на Флорида за присъединяване в събитията на 6 януари 2021 година, заяви Асошиейтед прес. Повдигнати са им обвинявания в нахлуване над полицейски чиновници, принудително влизане в постройката на Конгреса и други престъпления.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР