Бившият американски президент Доналд Тръмп смята, че губернаторът на Флорида

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп смята, че губернаторът на Флорида
Коментари Харесай

Тръмп предупреди губернатора на Флорида да не се кандидатира за президент

Бившият американски президент Доналд Тръмп счита, че губернаторът на Флорида Рон Десантис не би трябвало да се кандидатира на президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година, оповестява Фокс нюз.

В изявление за телевизионния канал Тръмп дефинира Десантис като " положително момче ", само че сподели, че в случай че губернаторът на Флорида реши да се включи в кандидатпрезидентската конкуренция, това няма да се хареса на гласоподавателите на републиканците и няма да е от изгода за партията.

" Не знам дали той ще се кандидатира. Мисля, че в случай че се кандидатира, може доста да си навреди ", съобщи Тръмп. " Мисля, че би направил неточност. Мисля, че поддръжниците няма да харесат това. Не мисля, че ще е добре за партията ", сподели някогашният президент.

Тръмп също по този начин съобщи, че в случай че Десантис се кандидатира за президент, ще каже " за него неща, които няма да са доста ласкави ". " Знам за него повече от всеки различен, като изключим евентуално брачната половинка му ", сподели някогашният президент.

Тръмп поддържа Десантис за губернатор на Флорида на вчерашните избори. Преди това обаче някогашният президент се изрече присмехулно за Десантис и някои допуснаха, че това приказва за напрежение сред двамата републиканци поради президентските избори през 2024 година, на които губернаторът на Флорида е апетитен като вероятен претендент. Тръмп още не е оповестил дали ще се кандидатира, само че в понеделник сподели, че ще направи " значимо изказване " на 15 ноември.

В изявлението за Фокс нюз той съобщи, че в случай че се кандидатира и още веднъж бъде определен за президент, първото, което ще направи, е " да затвори границата и да спре престъпността ". Посочи също, че съгласно него президентът демократ Джо Байдън няма да се кандидатира за втори мандат. " Това е немислимо ", съобщи той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР