Бившият американски президент Доналд Тръмп пледира днес невинен по голямото

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп пледира днес невинен по голямото
Коментари Харесай

Тръмп пледира невинен и отказа да изслуша официалното повдигане на обвинение в щата Джорджия

Бившият американски президент Доналд Тръмп пледира през днешния ден почтен по огромното правосъдно дело за опитите му през 2020 година за замяна на резултатите от изборите в щата Джорджия, съобщи Ройтерс, като се базира на подадените в съда документи.

Тръмп се отхвърли да изслуша и формалното покачване на обвиняване по делото, съобщи Асошиейтед прес. Това значи, че няма да му се наложи да се яви в съда на чуването за покачване на обвиняване, което съдията на окръг Фултън Скот Макафи бе насрочил за идната седмица.

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис повдигна на Тръмп 13 обвинявания в закононарушения, в това число рекет, за оказване на напън върху щатски чиновници за замяна на загубата му на изборите през 2020 година и за хипотетично основаване на подправен лист с електори, с цел да подкопае потвърждаването на успеха на президента демократ Джо Байдън от Конгреса на Съединени американски щати.

Последните обвинявания означават четвъртото заблуждение под отговорност на Тръмп, откогато някогашният американски президент стартира акцията си за преизбиране на президентския пост.

" Както е видно от подписа ми по-долу, с актуалното се отхвърлям от публично покачване на обвиняване и защищавам НЕВИНЕН по обвинителния акт по това дело ", съобщи Тръмп в подадения през днешния ден документ в съда на окръг Фултън.

По-рано този месец Тръмп и още 18 души бяха подведени под отговорност по обвинителен акт от 41 точки, в който се разказва хипотетична скица за замяна на волята на гласоподавателите от щата Джорджия, които на президентските избори бяха избрали демократа Джо Байдън вместо тогавашния президент републиканец, отбелязва Асошиейтед прес.

Няколко други от подведените под отговорност в обвинителния акт лица към този момент се отхвърлиха от публично покачване на обвиняване в подадени до съда документи, което им икономисва пътуването до правосъдната постройка в центъра на Атланта. Преди това Тръмп пристигна в щата Джорджия на 24 август, с цел да се съобщи в пандиза на окръг Фултън, където стана първият някогашен американски президент, на който бе направена фотография.

Адвокатите на Тръмп също по този начин желаеха от съдията да отдели делото му от делата на някои други обвинени, които са поискали бърз развой по делото и се чака да се явят пред съда пред октомври. Адвокатите на Тръмп настояват, че не са имали задоволително време да се приготвят за избраната през октомври дата.

Прокурорите от окръг Фултън желаят процесът да стартира през октомври.

Делото в Джорджия е четвъртото обвиняване против Тръмп.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР