Бившият американски президент Доналд Тръмп обжалва решението на властите в

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп обжалва решението на властите в
Коментари Харесай

Тръмп обжалва отказа на Мейн да бъде допуснат до първичните избори в щата

Б ившият американски президент Доналд Тръмп апелира решението на управляващите в Мейн, с което той бе дисквалифициран от първичните избори за президент на Републиканската партия в щата поради ролята му щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година , съобщи Ройтерс.

Тръмп, който е главен кандидат за номинацията на републиканците, изиска от Върховния съд на Мейн да анулира решението на ръководителката на щатската законодателна власт Шена Белоус, с което той не беше позволен до въпросното гласоподаване, планувано за 5 март. Демократката Белоус заключи, че Тръмп е подбудил протест в опит да резервира властта си след провалянето, което претърпя на изборите през 2020 година и според американската Конституция той повече няма право да заема президентския пост. 

В правосъдната тъжба, импортирана от юристите на Тръмп, се споделя, че решението е белязано от пристрастия. Юридическият екип оспорва обвиняването, че някогашният президент има съпричастност към протест и твърди, че Белоус няма пълномощието да го изключи от изборните описи.

" Вярвам в решението си и във върховенството на закона " , съобщи тя след подаването на жалбата.

Тръмп е изправен пред сходно предизвикателство и в Колорадо. Върховният съд на щата реши, че той не може да се яви на първичните избори в Колорадо поради ролята му в щурма на Капитолия. Американският център за право и правдивост (ACLJ) апелира решението от името на Тръмп, добавя ДПА.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР