Бившият американски президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп определи затворените за нападението над Капитолия през 2021 г. като „заложници“ и поиска да бъдат освободени

Бившият американски президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския през вчерашния ден омаловажи ролята си в нападението над Капитолия преди тъкмо три години и изиска упрекнатите за офанзивата над постройката на Конгреса да бъдат освободени, заяви Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Размириците в Капитолия 205
Само 10 дни преди началото на първичните избори за номинацията на Републиканската партия за идващите президентски избори Тръмп държа слово пред над хиляда свои последователи в Айова.

Той дефинира затворените за нападението над Капитолия като „ заложници “ и съобщи, че те са измъчвани от държавното управление на президента Джо Байдън. „ Те страдаха задоволително. Аз ги назовавам заложници. Някои ги назовават пандизчии “, сподели някогашният президент.

Тръмп повтори изказванията си, че президентските избори през 2020 година са били нечестни и се показа като жертва на политическо гонене. „ Повдигнаха ми обвинявания, тъй като оспорих нагласените избори “, сподели той пред множеството.

Тръмп е изправен пред серия от щатски и федерални обвинявания за опит да подкопае изборния развой, само че не е упрекнат съответно за безредиците при започване на 2021 година, когато навалица от негови последователи нападна постройката на Конгреса, където течеше процедурата по одобряване на избора на Джо Байдън за президент.

Междувременно на годишнината от нападението над Капитолия ФБР арестува трима поданици на Флорида за присъединяване в събитията на 6 януари 2021 година, заяви Асошиейтед прес. Повдигнати са им обвинявания в нахлуване над полицейски чиновници, принудително влизане в постройката на Конгреса и други престъпления.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР