Бившият американски президент Доналд Тръмп атакува наследника си на поста,

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп атакува наследника си на поста,
Коментари Харесай

„Можехме да си тръгнем с чест“: Тръмп критикува Байдън за изтеглянето от Афганистан

Бившият американски президент Доналд Тръмп нападна наследника си на поста, Джо Байдън, по отношение на преодоляването на отдръпването на американските сили от Афганистан, наричайки това „ най-голямото външнополитическо оскърбление “ в американската история, съобщи „ Ройтерс “.

Републиканецът, който загатна, че може би още веднъж ще се кандидатира за държавен глава на Съединени американски щати през 2024 година, неколкократно упрекна демократа Байдън за рухването на Афганистан, макар че изтеглянето на Съединени американски щати от страната бе уговорено от неговата администрация.

„ Неуспешното излизане на Байдън от Афганистан е най-удивителната проява на губа непросветеност от страна на водач на нация “, сподели Тръмп на плевел протест в Алабама, цялостен с негови последователи.

Лидерите на талибаните пробват да изградят ново държавно управление, откакто силите им обгърнаха цялата страна. На митинга Тръмп разяснява, че не става дума за отдръпване, а за „ цялостна капитулация “.

„ Можеше да си тръгнем с чест. Трябваше да си тръгнем с чест. И вместо това си тръгнахме с тъкмо противоположното на достойнството “, сподели още някогашният водач на Щатите и допусна, че бързото завладяване на Афганистан не би се случило под неговото ръководство. По думите на Тръмп талибаните, с които е преговарял, го уважавали.

Бившият държавен секретар Майк Помпийо също подлага на критика Байдън за преодоляването на обстановката, както и по отношение на напъните на администрацията да изтегля американците от Афганистан, наричайки това „ неуспех със обилни размери “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР