Бившият американски президент Джими Картър заяви, че се гордее с

...
Бившият американски президент Джими Картър заяви, че се гордее с
Коментари Харесай

Бивш президент на САЩ посъветва Тръмп на всяка цена да избегне ядрено нападение

Бившият американски президент Джими Картър съобщи, че се гордее с мира по време на ръководството си и предизвести сегашния президент Доналд Тръмп да не прибягва до каквито и да било военни действия във връзка със Сирия или други горещи точки.

Той посъветва настоящият държавен глава на всяка цена да избегне нуклеарно нахлуване, съобщи Асошиейтед прес, представен от Дарик.

" Моля се той да резервира страната ни мирна и да не преувеличава или изостря провокациите в връзките със Северна Корея, Русия или Сирия ", сподели Картър в днешно изявление за АП.

" Надявам се Тръмп да е изцяло наясно, както беше с мен и други президенти, че една размяна на нуклеарни удари може да провокира злополука за цялото човечество ", добави той.

93-годишният някогашен президент акцентира, че дори ограничена военна офанзива е нещо опасно и може да докара до неконтролируема ескалация.
Картър направи тези изявления, откакто президентът Тръмп съобщи, че обмисля военни дейности против Сирия в отговор на хипотетично химическо нахлуване против цивилни. Русия на своя ред съобщи, че сходна стъпка ще има тежки последици.

Убеден демократ, Картър подлага на критика републиканеца Тръмп по доста въпроси и съобщи, че мнозина са осъзнали, че са сбъркали, като са го подкрепили за президент. Той обаче акцентира, че рецензията му не е отправена към индивида в Овалния кабинет и че избирането му е резултат от голям брой съществени проблеми, а не тяхната причина.

Отдавнашен критик на американската политика към Северна Корея, Картър изрази утвърждение за дейностите на Тръмп по отношение на Пхенян напоследък.

Никой настоящ американски президент не е посещавал Северна Корея, но Джими Картър е бил в страната най-малко три пъти като някогашен президент, за финален път - през 2011 година, когато се опита да убеди севернокорейците да се включат в многостранни договаряния за преустановяване на програмата им за нуклеарно оръжие, напомня АП.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР